Fietstocht: “Zuidwaarts over de Hondsrug”

Fietstocht: “Zuidwaarts over de Hondsrug”

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Laat je verrassen door deze bijzondere fietstocht over de Hondsrug.

Datum: Op eigen gelegenheid
Hoofdkantoor Groninger Landschap
Rijksstraatweg, Haren
Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
30 km
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

We fietsen over de Hondsrug en zijn flanken in zuidelijke richting: de westelijke flank met het beekdal van de Drentse Aa en de oostelijke flank met het beekdal van de Hunze. We zien en vertellen we over het landschap en de geschiedenis van dit unieke gebied. Onze eerste stop is bij een parel van het Groninger Landschap. We gaan bij volgende stops weer even terug naar de prehistorie en naar de Middeleeuwen en zien dit terug in het landschap. Ondertussen hebben we oog en oor voor bijzondere flora en fauna van het gebied. In de uitkijktoren worden we verrast door ..?

Deze fietstocht “Zuidwaarts over de Hondsrug” gaat vanaf het hoofdkantoor van het Groninger Landschap zuidwaarts over de Hondsrug.
Eerst fietsen we langs het Hemrik, dan gaan we via het Drentsche Aa gebied en de nieuwe natuur van de Besloten Venen langs het Noordlaarderbos naar de hunebedden van Mid- en Noordlaren. We gaan we dwars door Noordlaren naar de uitkijktoren in de Oostpolder om vervolgens door de Appelbergen terug te gaan het beginpunt.