Nachtvlinderavond bij de Coendersborg

Nachtvlinderavond bij de Coendersborg

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Bij mooi weer gaan we de nachtvlinders bestuderen en fotograferen bij de Coendersborg

Datum: Op eigen gelegenheid
Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Ook nieuwsgierig wat er zoal in de avond en nacht rondvliegt en fladdert? Kom dan gerust langs bij de Nachtvlindernacht van Het Groninger Landschap op het terrein achter de Coendersborg.
We beginnen om 22.00 uur met het klaar zetten van de lichtopstellingen en we gaan door tot na middernacht. Neem gerust de camera mee en maak foto’s van wat je leuk vindt.

Wellicht zien we de Witte tijger, de Grote beer, Wapendrager, Huismoeder, Lieveling of andere nachtvlinders in al hun pracht en praal op het witte doek verschijnen. Er wordt op deze avond/nacht gebruik gemaakt van twee lichtopstellingen met witte doeken en er is de mogelijkheid om zelf de vlinders op naam te brengen middels de aanwezige boeken, loepen, vangbakjes met vergrootglas etc. En als de vlinders in hun ruststand zitten dan kun je ze zelfs op je hand laten zitten en dan maar op een verjaardagsfeestje vertellen dat je een Witte tijger op je hand hebt gehad.

Bij slecht weer zoals regen, harde wind en lage temperatuur wordt deze activiteit verplaatst naar 21 juli, houdt hiervoor de website in de gaten.