Natuurwerkdag in de Lettelberterpetten

Natuurwerkdag in de Lettelberterpetten

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Dit jaar gaan we naar de Onlanden, een natuurgebied vlakbij stad Groningen. Specifiek in de prachtige Lettelberterpetten is werk aan de winkel: de bomen hebben voor de winter aan hun jaarlijkse snoeibeurt nodig!

Datum: Op eigen gelegenheid
Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Maak kennis met de natuur door groen vrijwilligerswerk op de Natuurwerkdag! Doe je ook mee? 

Dit jaar gaan we naar de Onlanden, een natuurgebied vlakbij stad Groningen. Specifiek in de Lettelberterpetten  is werk aan de winkel: de bomen hebben voor de winter aan hun jaarlijkse snoeibeurt nodig! We maken er een mooie dag van die we afsluiten met een gezond en tevreden gevoel.

Aanmelden is noodzakelijk. Meld je hier aan. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en lunch.

Natuurwerkdag 2021 - Hink de Haan - Het Groninger Landschap

Aanmelden

Je bent of jullie zijn van harte welkom! We maken er een mooie dag van!
> Meld je hier aan. 

Over Natuurwerkdag

Al 21 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties verspreid door het hele land zetten jong en oud zich in voor natuur en landschap en dragen zo bij aan een groene leefomgeving.

Samen voor Biodiversiteit

Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht en iets te doen voor natuur en landschap in Nederland. De activiteiten op de Natuurwerkdag bestaan uit kleinschalige onderhoudswerkzaamheden zoals zagen, snoeien, hooien, schoonmaken van paden en poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bloembollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuurgebieden en in eigen buurt.

Vrijwilligerswerk

Met de Natuurwerkdag hopen we ook deelnemers te inspireren vaker in de natuur aan de gang te gaan als vrijwilliger. We hebben namelijk al 79.000 actieve en enthousiaste vrijwilligers verspreid over heel Nederland.

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.