Ontdek het leven van libellen

Ontdek het leven van libellen

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Krijg antwoord op vragen over dit bijzondere insect.

Datum: Op eigen gelegenheid
Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
4 km
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Tijdens deze excursie maakt u kennis met de libel. Een insect die het grootste deel van zijn leven als larf onder water doorbrengt. Alleen de laatste weken van het libellen-leven kunnen we ze waarnemen. In augustus zijn veel libellen te bewonderen in de waterrijke Lettelberterpetten. Geniet van hun fraaie kleuren en de ongelofelijke vliegkunsten.

Wat deze excursie bijzonder maakt is de groene glazenmaker die in dit gebied veel voorkomt. Deze schitterende en zeldzame libellensoort is afhankelijk van een waterplant: krabbescheer. Een plant die in dit gebied van het Groninger Landschap groeit en bloeit. Krabbescheer toont aan dat de waterkwaliteit in de Lettelberterpetten erg goed is.

Onze gidsen nemen u mee het gebied in. Libellen hebben het druk, want hun leven staat in het teken van eten en voortplanten. En dat doen ze al 300 miljoen jaar! In al die jaren is het insect bijna onveranderd. U krijgt tijdens de excursie antwoord op tal van vragen over de libel: hoe zijn ze gebouwd, hoe leven, jagen, vliegen ze en hoe planten ze zich voort?

Een bijzondere excursie over een uniek insect.

Kennis maken?

Kennis maken met Het Groninger Landschap? Lees ons kwartaalblad Golden Raand.
Vraag ‘m nu gratis aan!


Bestel gratis