Open Monumentendag – Borg en tuin Welgelegen in Sappemeer

Open Monumentendag – Borg en tuin Welgelegen in Sappemeer

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Datum: Op eigen gelegenheid
Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Welgelegen is een voorbeeld van macht en pracht van welgestelde burgers die zich toelegden op de vervening in deze regio. In 1655 verrees aan de westzijde van de hoofdvaart van de Borgercompagnie het compagniehuis Welgelegen. Van hieruit werd toezicht gehouden op de ontsluitingswerkzaamheden.

Op zaterdag is zowel de borg als de tuin geopend. In de borg staan leden van de Orde van Odd Fellows voor u klaar om u alles over de geschiedenis en hedendaags gebruik van de borg te vertellen. Dompel u, onder het genot van een kop koffie of thee (en koek) onder in de geschiedenis van deze prachtige borg. Achter borg Welgelegen is een prachtige barokke tuin aangelegd, waarover ook veel te vertellen valt. Ook hier staan gidsen klaar om u door de tuin te leiden. U bent van harte welkom!

Er is ook theater!

Tevens is Stichting Historisch Vertellen aanwezig en biedt van 11.00 tot 12.00 uur een theatervoorstelling ‘Rengers Verraad’ in één van de zalen van Borg Welgelegen. Het theaterstuk is gratis te bezoeken, maar er zijn een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in de zaal. Klik hier voor meer informatie over de theatervoorstelling en aanmelden!