Silence of the tides

Silence of the tides

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Speciale vertoning van de Waddenfilm Silence of the tides. Met na afloop een Q&A met regisseur Pieter-Rim de Kroon.

Datum: Op eigen gelegenheid
Forum Groningen
Forum Groningen, Nieuwe Markt, Groningen
Er-op-uit
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Beschermersactie

Speciaal voor Beschermers organiseren we op zaterdag 26 maart a.s. een speciale vertoning van de film Silence of the tides in de bioscoop van het Forum Groningen. De film start om 15.30 uur en wordt bijgewoond door regisseur Pieter-Rim de Kroon. Na afloop is er een Q&A met de regisseur. Beschermers betalen € 9,00 in plaats van € 11,00. Reserveer hier uw kaarten met actiecode: BESCHERMER

Op de foto regisseur Pieter-Rim de Kroon | foto Dick Harrewijn

Uit de pers

Leeuwarder Courant / Dagblad van het Noorden ★★★★★
Kop: Een geniale blik op het Waddenleven | Recensie Silence of the tides
“Waddenfilms waren tot nu toe vooral puur natuur. Silence of the Tides van Pieter-Rim de Kroon zet daar nadrukkelijk de mens bij. En hoe” / “Een verbluffend monument” / “Een geniale blik op het Waddenleven, fraai zonder opsmuk en nu eens met meer dan alleen beestjes en wuivend helmgras” / “Schitterend gefilmde zeebodemgedrochten die elkaar verzwelgen” / “Superieur camerawerk” / “Geluid en beeld alleen in de bioscoop écht tot hun recht”

De Volkskrant – ★★★★
Kop: Silence of the Tides is een spectaculaire liefdesbrief aan de Wadden
“Waren de beelden van Silence of the Tides niet zo overweldigend en beeldschoon, dan zou je geregeld je ogen sluiten en alleen maar luisteren. Naar het zeewater dat geduldig door een geul klotst. Naar klepperende lepelaars, de bulderende bas van zeehonden en het druppelen van smeltend ijs. De ademtocht van vissen. De hartenklop van een pasgeboren lammetje. De kerkklok die in de bioscoopzaal rechtsachter je klinkt. Zelfs de vleugelslag van een vlinder en passerende wolken krijgen hun eigen plek in het Dolby Atmos-klanklandschap dat regisseur Pieter-Rim de Kroon optrok met sound designers Danny van Spreuwel en Lawrence Horne” / “De zonnetaferelen, geschoten door cameraman Dick Harrewijn, behoren tot de mooiste, meest hallucinante die ooit in een Nederlandse film te zien waren” / “Een filmische liefdesbrief aan de Wadden”