Spinbarg bij borg Welgelegen

Spinbarg bij borg Welgelegen

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

In Jipsinghuizen woonde eens een oude vrouw, bovenop een heuvel. Elke avond zat ze achter haar spinnenwiel om te werken aan een reusachtig web. Met dit web ving ze jonge mannen vanaf haar ‘Spinbarg’ (ofwel ‘Spinberg’).

Datum: Op eigen gelegenheid
Er-op-uit
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Spinbarg is de naam van het project waarin mensen gevangen worden in een betoverend web vol verhalen, beelden en muziek. Oude Groningse volksverhalen worden op een eigentijdse manier tot leven gebracht. Iedereen die Spinbarg heeft meegemaakt zal straks widde juffers zien theedrinken in de mist, of bij het horen van een scheepshoorn een spookschip uit de haven van Delfzijl zien vertrekken.

Spinbarg tournee en borg Welgelegen

Vanaf augustus 2017 trekt Spinbarg met het historische vrachtschip De Familietrouw door de provincie Groningen. Tijdens de tournee legt het schip aan op tien locaties, waaronder Sappemeer.

In Borg Welgelegen in Sappemeer vinden in het kader van Spinbarg twee activiteiten plaats:

Verhalencircuit in Sappemeer
Op zaterdag 2 en zondag 3 september spelen acteurs van Met Meer Cultuur uit Borgercompagnie in Borg Welgelegen scènes uit een historische voorstelling over Sappemeer. Op zaterdag geven onze vrijwilligers bovendien rondleidingen door de prachtige tuin.

Marlene Bakker zingt op zondag 3 september over zeewiefkes en hiplichtjes in Borg Welgelegen

In het Groningstalige circuit is zangeres Marlene Bakker een opvallende verschijning. Jong en vrouw en gezegend met een prachtige stem. Haar eigen werk bezorgt haar een geheel eigen plekje binnen de dialectpop en de Nederlandse muziekscene.

Voor Spinbarg dompelen Marlene Bakker en gitarist Bernard Gepken zich onder in de wondere wereld van de Groningse volksverhalen. In de liedjes neemt ze haar publiek mee en zingt ze over hypnotiserende zeewiefkes, plagende nachtmerries, bijzondere heksen, wonderlijke hiplichtjes en duivelse spookverhalen. Elk lied is onlosmakelijk verbonden met de provincie en haar verschillende streken. Van Westerwolde tot het Hogeland, na dit optreden kijk je met andere ogen naar je omgeving.