Vleermuizen van de Lettelberterpetten

Vleermuizen van de Lettelberterpetten

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Vleermuizen zijn interessante dieren: het zijn vliegende zoogdieren. De grootste kans om ze waar te nemen is tegen de schemering wanneer ze actief worden.

Datum: Op eigen gelegenheid
Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
3 km
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Een andere manier om ze te ontdekken is door te werken met een vleermuisdetector. Vleermuizen maken ultrasone geluiden die voor de mens vaak te hoog zijn om te horen. Door het terugkaatsen van deze geluiden, de echo, kan de vleermuis een beeld vormen van de omgeving. Een vleermuisdetector zorgt er voor dat mensen de geluiden van vleermuizen kunnen horen. Elke soort maakt een andere geluid. Hierdoor kan je de verschillende soorten van elkaar onderscheiden.
De avond begint met een diapresentatie die meer informatie geeft over de boeiende leefwijze van vleermuizen. Buiten leren we te werken met een vleermuisdetector en ontdekken we de verschillende soorten vleermuizen die in de Lettelberterpetten voorkomen.
Soorten die we kunnen aantreffen zijn onder andere de rosse vleermuis, de dwergvleermuis, laatvlieger, baardvleermuis en watervleermuis.