Wandeling rondom Polder Breebaart

Wandeling rondom Polder Breebaart

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Natuurwandeling rond de heringerichte polder

Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
5 km
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Deze wandeling gaat rondom de hele polder Breebaart, waar in 2019/2020 uitgebreide herstelwerkzaamheden zijn uitgevoerd. Vanaf het bezoekerscentrum gaan we over het vernieuwde pad met aan beide zijden riet waarin, als we geluk hebben, de blauwborst te zien is. Er is goed zicht op het nieuwe broedeiland voor kluten, sterns en visdieven. Bij de Dollarddijk aangekomen kijken we naar de zeehonden die achter de kijkwand liggen met hun jongen. Over de Dollarddijk lopen we, met goed zicht op aan de ene kant de Dollard en aan de andere kant de plas van de Breebaart, tot aan de oude zeedijk. Hier kijken we eerst bij de nieuwe vogelkijkwant aan de zuidkant van de polder.

Vogelwand Breebaart

Over de oude zeedijk vervolgen we de wandeling met zicht op de polder met uitbundige plantengroei en vele watervogels en steltlopers.
Het water in de polder zit vol met stekelbaars en glasaal die onderweg zijn van het zoute zeewater naar de zoete binnenwateren. De stekelbaars plant zich daar voort en de glasaal groeit op tot volwassen paling. Onderweg passeren we de vispassage waar de gids uitleg geeft over het gebruik hiervan door met name stekelbaars en paling.
Als laatste passeren we de nieuwe vogelkijkhut van waaruit de vele soorten vogels in de polder van dichtbij zijn te zien.