Wandeling rondom polder Breebaart

Wandeling rondom polder Breebaart

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Wandel met ons het voorjaar tegemoet.

Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
5 km
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

In de polder Breebaart is het voorjaar in alle hevigheid losgebarsten, op alle fronten bloeit nieuw leven op. Op veel plekken, waaronder het nieuwe broedeiland, hebben diverse watervogels en steltlopers hun nesten gebouwd. Daar waar de eieren al zijn uitgekomen, vliegen de ouders af en aan om de gulzige snavels van hun jongen vol te stoppen. De brandganzen die hier de winter hebben doorgebracht, staan op het punt om te vertrekken naar de noordelijke toendra’s, om daar hun jongen groot te brengen.
Op het punt waar we van de Dollarddijk over gaan naar de dijk van de Johannes Kerkhoven polder hebben we vanachter de nieuwe vogelkijkwand schitterend overzicht op de plas.
Het water in de polder zit vol met stekelbaars en glasaal die onderweg zijn van het zoute zeewater naar de zoete binnenwateren. De stekelbaars plant zich daar voort en de glasaal groeit op tot volwassen paling. Onderweg passeren we de vispassage waar de gids uitleg geeft over het passeren van met name stekelbaars en paling van deze vispassage.

Vogelwand Breebaart