Weidevogels zien en beleven in de Oostpolder

Weidevogels zien en beleven in de Oostpolder

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Ga tijdens de Nationale Vogelweek op ontdekking in het Hunzedal. De omgeving rond het Zuidlaardermeer staat bekend om de zeearend, de bever en natuurlijk de otter. Maar ook grutto’s, kieviten en andere weidevogels komen ieder jaar terug naar het Hunzedal om hier te broeden.

Datum: Op eigen gelegenheid
Haven Noordlaren
Meester Koolweg 2, Noordlaren
Er-op-uit
Nog 2 plekken beschikbaar
4 km
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

De weidevogels zijn vanaf het verharde pad goed waar te nemen in de Onnerpolder en de Oostpolder.  Geniet van de veldleeuwerik die zingend boven je hangt, de tureluur die voortdurend haar naam roept, de kievit die de mooiste vluchten maakt  en de grutto die als een koning statig door het weiland stapt. Onderweg vertelt de gids over het gebied en haar vele bewoners.

Het Groninger Landschap zet zich samen met boeren in voor optimale omstandigheden voor de grutto en andere weidevogels. Zo beschikt het ideale weidevogelgebied over hoge waterpeilen met verspreid plas-dras, voldoende kruidenrijk grasland en landschappelijke openheid. Door pas laat te maaien zorgen we voor rust en veiligheid tijdens het broedseizoen. Meer weten? Kijk op groningerlandschap.nl/welkomthuisgrutto