Audiowandeling ‘Stem van de Hunze’

Audiowandeling ‘Stem van de Hunze’

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Stem van de Hunze is een audiowandeling langs de (voormalige) loop van de rivier de Hunze aan de rand van de stad Groningen.

Datum: Op eigen gelegenheid
Evenementen & Festivals
Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Stem van de Hunze is een audiowandeling langs de (voormalige) loop van de rivier de Hunze aan de rand van de stad Groningen. De bezoeker wordt meegenomen door het Hunzedal, dat vroeger van Drenthe doorliep tot aan de Waddenzee. Tegenwoordig komt de Hunze roemloos tot een einde in het Winschoterdiep. Het Groninger Landschap is bezig met het terugleggen van deze kronkelende rivier, dwars door de stad Groningen.

Maar hoe doe je dat, een kronkelende rivier die ooit natuurlijk is ontstaan terugleggen in een stad die gepland is? En wat zou de Hunze hier zelf eigenlijk over te zeggen hebben?

Met Stem van de Hunze wordt je uitgedaagd om opnieuw te leren luisteren, kijken, ruiken en voelen. Je wordt meegenomen in de verhalen en ervaringen van bewoners, bedrijven en gebruikers van het Hunzedal. Horen zij de stem van de Hunze? Of zijn zij de stem van de Hunze?

Praktische informatie

Bezoekers kopen een ticket voor een tijdslot van een half uur. Zorg dat je iets voor die tijd aanwezig bent bij de Euvelgunnerweg 27. Vanaf hier wordt je met een busje naar het begin van de wandeling gebracht. Daar vertrekt ieder kwartier een tweetal bezoekers. De wandeling duurt +/- één uur vanaf het moment dat je begint met wandelen. Je eindigt weer bij de Euvelgunnerweg 27.

De route loopt voor het grootste deel over verharde paden, maar voor een klein deel ook door weilanden. Zorg dus dat je goede schoenen aantrekt, vooral bij nat weer kan het in het weiland drassig zijn. Kleed je ook warm aan en trek van tevoren je regenkleding aan als het dreigt te gaan regenen.

De voorstelling is helaas niet rolstoeltoegankelijk of toegankelijk voor mensen die slecht ter been zijn.

Een kaartje is te koop voor €17,- per persoon en te bestellen op de site van Tussenland.

Voor meer informatie en tickets kijk op: https://www.tussenland.net/stem-van-de-hunze