Geannuleerd: De Poolse Bruid

Geannuleerd: De Poolse Bruid

Reprise van de succesvolle theatervoorstelling opnieuw in boerderij De Haver in Onderdendam

3 juni 2020 t/m 28 juni 2020 20:30 uur - 22:30 uur
Evenementen & Festivals
Er-op-uit
Deel deze activiteit

Boerderij De Haver in Onderdendam is een rijksmonument en sinds 2016 in bezit van Stichting Het Groninger Landschap. De boerderij stamt uit 1894 is een karakteristiek voorbeeld van een Oldambtster boerderij op het Hogeland. De achtergelegen schuur biedt podium aan de theatervoorstelling De Poolse Bruid van het Noord Nederlands Toneel en Tg Echo.

Reprise De Poolse Bruid
In de zomer van 2019 werd de voorstelling De Poolse Bruid voor het eerst gespeeld in De Haver. Zes weken lang werd gespeeld voor een uitverkochte ‘zaal’. Hoogste tijd dus voor een reprise!

In 1998 verscheen de film De Poolse Bruid, inmiddels behorend tot ons Cultureel Erfgoed. De Poolse Bruid  won onder andere drie Gouden Kalveren op het Nederlands Film Festival 1998 en kreeg een Golden Globe-nominatie. De in vijftig landen vertoonde film is in Groningen nog altijd de best bekeken film ooit. De voorstelling in Onderdendam is de eerste toneelbewerking van De Poolse Bruid.

Over de voorstelling
Een Poolse vrouw ontkomt op het Groningse platteland aan haar Nederlandse pooiers. Gewond vlucht ze naar de boerderij van een stugge boer. Hij draagt haar naar binnen, geeft haar schone kleren en te eten. Tussen deze twee mensen, eilanden op zichzelf die elkaars taal niet spreken, ontstaat in gebaar en gebroken Nederlands toch een voorzichtig gesprek. Terwijl hij zich zorgen maakt over de toekomst van zijn boerenbedrijf, probeert zij zich een plek in zijn huishouden te veroveren. Ze maakt schoon, kookt en houdt hem gezelschap. Ze leren elkaar steeds beter kennen, er ontstaat een band die langzaam intiemer wordt.

Maar de buitenwereld valt niet eeuwig op afstand te houden en het gevaar kruipt langzaam dichterbij.

Vraag nu een bijentelpakket aan!

Tel je mee tijdens de Nationale Bijenteldagen op 18 en 19 april?


Bijentelpakket aanvragen