Hunzecafé – inspiratieavond over Groningen: Stad aan de Hunze

Hunzecafé – inspiratieavond over Groningen: Stad aan de Hunze

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Over hoe de rivier de Hunze weer een plek in het Groninger straatbeeld kan krijgen. Met stromend water, flora en fauna, woongenot en zelfs klimaatadaptatie kan de Hunze een impuls geven aan de verduurzaming van de stad.

Datum: Op eigen gelegenheid
De Bovenkamer van Groningen
Noorderbinnensingel 14, Groningen
Evenementen & Festivals
Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Op woensdag 19 juni 2019 ben je van harte welkom in het Hunzecafé in de watertoren bij het Noorderplantsoen in Groningen. Het Hunzecafé is de eerste in een serie verdiepingsprogramma’s over projecten van Het Groninger Landschap. Het Hunzecafé gaat over het project Groningen Stad aan de Hunze en is bedoeld voor een breed publiek van geïnteresseerden in een groene(re) Stad.

Tijdens deze inspiratieavond hoor je natuurbeheerder Jan Beekman, kwartiermaker Rob Reintsema en directeur Marco Glastra vertellen over concrete vorderingen, uitstaande plannen en groene vergezichten voor Groningen Stad aan de Hunze. Als gasten schuiven aan filmmaker Tom Tieman, bekend van de documentaire ‘De laatste boer van Euvelgunne’ en Wicher Kerkmeijer, conservator van het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Er wordt niet alleen maar gepraat, ook de bovengenoemde documentaire over Thies Dijkhuis wordt vertoond; er is een heuse Hunze-quiz en uiteraard een hapje en een drankje in het café met het mooiste uitzicht van Groningen: De bovenkamer van Groningen, gevestigd in de oude watertoren aan het Noorderplantsoen!

Om 19.00 uur staat de koffie klaar, we starten om 19.30 uur