Kijkdag veenborg Welgelegen

Kijkdag veenborg Welgelegen

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Het Groninger Landschap een kijkdag ter ere van het herstel van de historische tuin en veenborg Welgelegen in Sappemeer.

Datum: Op eigen gelegenheid
Evenementen & Festivals
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Op zaterdag 25 juni organiseert Het Groninger Landschap voor omwonenden en geïnteresseerden van 11.00 tot 16.00 uur een kijkdag ter ere van het herstel van de historische tuin en veenborg Welgelegen in Sappemeer.

Tijdens de kijkdag verzorgt Jan Beekman, natuurbeheerder van Het Groninger Landschap, rondleidingen door de tuin van veenborg Welgelegen. Gedurende de rondleiding wordt er uitgebreid verteld over de historische tuin in Franse Barok-stijl en het herstelproject. Tevens is veenborg Welgelegen opengesteld door Stichting Odd Fellows en is er een foto-expositie over de historie van Welgelegen.

Herstel historische tuin en onderhoud veenborg Welgelegen
Veenborg Welgelegen is de laatste overgebleven veenborg in provincie Groningen en een beeldbepalend monument van Hoogezand-Sappemeer. Om het behoud van Welgelegen veilig te stellen is in 2017 de borg door Stichting Odd Fellows overgedragen aan Het Groninger Landschap. Ondanks regelmatig onderhoud was de toestand van de historische tuin niet optimaal. Een aantal monumentale bomen zijn door stormschade verloren gegaan, paden en oude elementen waren verzakt en de veenborg zelf had achterstallig onderhoud. Het Groninger Landschap heeft de vroegere grandeur van de tuin en veenborg terug gebracht. De historische tuin is weer geopend voor publiek.

Kennis maken?

Kennis maken met Het Groninger Landschap? Lees ons kwartaalblad Golden Raand.
Vraag ‘m nu gratis aan!


Bestel gratis