Natuurwerkdag Leinwijk en Wolfsbarge

Natuurwerkdag Leinwijk en Wolfsbarge

Dit jaar gaan we naar het mooie Hunzedal, een natuurgebied vlakbij stad Groningen. Specifiek in de gebieden Leinwijk en Wolfsbarge is werk aan de winkel: de elzenbomen moeten gesnoeid worden!

6 november 2021 10:00 uur - 16:00 uur
Evenementen & Festivals
Er-op-uit
Deel deze activiteit

Maak kennis met de natuur door groen vrijwilligerswerk op de Natuurwerkdag! Doe je ook mee? 

Dit jaar gaan we naar het mooie Hunzedal, een natuurgebied vlakbij stad Groningen. Specifiek in de gebieden Leinwijk en Wolfsbarge is werk aan de winkel: de elzenbomen moeten gesnoeid worden! We maken er een mooie dag van die we afsluiten met een gezond en tevreden gevoel.

Aanmelden is noodzakelijk en kan via deze link. Er wordt gezorgd voor koffie, thee en lunch.

zeearend Zuidlaardermeer

Over Natuurwerkdag

Al 20 jaar organiseert LandschappenNL samen met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties elke eerste zaterdag van november de Natuurwerkdag. Het grootste vrijwilligersevenement in het groen! Op meer dan 500 locaties verspreid door het hele land zetten jong en oud zich in voor natuur en landschap en dragen zo bij aan een groene leefomgeving.

Samen voor Biodiversiteit

Iedereen kan meedoen aan de Natuurwerkdag, ook als je geen ervaring hebt met klussen in de natuur. Het is een mooie manier om kennis te maken met het werken in de buitenlucht en iets te doen voor natuur en landschap in Nederland. De activiteiten op de Natuurwerkdag bestaan uit kleinschalige onderhoudswerkzaamheden zoals zagen, snoeien, hooien, schoonmaken van paden en poelen, knotten van wilgen, verwijderen van riet, bloembollen planten en insectenhotels maken. Samen dragen deelnemers bij aan meer biodiversiteit in de natuurgebieden en in eigen buurt.

Vrijwilligerswerk

Met de Natuurwerkdag hopen we ook deelnemers te inspireren vaker in de natuur aan de gang te gaan als vrijwilliger. We hebben namelijk al 79.000 actieve en enthousiaste vrijwilligers verspreid over heel Nederland.

De Natuurwerkdag wordt georganiseerd in samenwerking met de provinciale Landschapsbeheerorganisaties en de Provinciale Landschappen van LandschappenNL. De Natuurwerkdag wordt ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten, met medewerking van Scouting Nederland, A Rocha, IVN Natuureducatie en de Nederlandse Jeugdbond voor Natuurstudie.