Week van het Landschap

Week van het Landschap

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

In Noord-Nederland van 19 t/m 27 oktober 2019

Datum: Op eigen gelegenheid
Evenementen & Festivals
Er-op-uit
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Ontdek de natuur dichtbij huis

Van 19 t/m 27 oktober vieren we in het Noorden de Week van het Landschap. De provinciale Landschappen laten gedurende deze dagen zien hoe mooi en divers die natuur is door excursies te organiseren, wandel-, vaar- en fietstochten en themadagen zoals een paddenstoelendag, pompoenen uithollen en nog veel meer. Ga mee met de boswachter of ga er zelf op uit met een wandel- of fietsroute en ontdek de onontdekte natuur dichtbij huis.

Laat je verrassen

De natuur dichtbij huis heeft vaak vele verrassingen in petto. Ga mee met de boswachter en kijk door zijn ogen om je heen. Ineens ontdek je nieuwe dingen, hoor je verschillende vogels. Of beleef je de geschiedenis van een landgoed. Alle activiteiten tijdens de Week van het Landschap vind je op: www.weekvanhetlandschap.nl

Natuur, landschap en cultureel erfgoed

In elke provincie is een provinciaal Landschap actief met beschermen, beheren en ontwikkelen van natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen). In totaal ruim 110.000 hectaren natuur voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur en landschap te beleven. De provinciale Landschappen worden gesteund door ruim 300.000 huishoudens en duizenden vrijwilligers.

Week van het Landschap in Groningen

Activiteiten bij Het Groninger Landschap:

Of kijk in de activiteitenkalender voor meer informatie.