Week van het Landschap

Week van het Landschap

19 oktober 2019 t/m 27 oktober 2019 10:00 uur - 16:00 uur
Evenementen & Festivals
Er-op-uit
Deel deze activiteit

Ontdek de natuur dichtbij huis

Van 19 t/m 27 oktober vieren we in het Noorden de Week van het Landschap. De provinciale Landschappen laten gedurende zestien dagen zien hoe mooi en divers die natuur is door excursies te organiseren, wandel-, vaar- en fietstochten en themadagen zoals een paddenstoelendag, kookworkshops en nog veel meer. Ga mee met de boswachter of ga er zelf op uit met een wandel- of fietsroute en ontdek de onontdekte natuur dichtbij huis.

Laat je verrassen

De natuur dichtbij huis heeft vaak vele verrassingen in petto. Ga mee met de boswachter en kijk door zijn ogen om je heen. Ineens ontdek je nieuwe dingen, hoor je verschillende vogels. Of beleef je de geschiedenis van een landgoed. Alle activiteiten tijdens de Week van het Landschap vind je op: www.weekvanhetlandschap.nl

Natuur, landschap en cultureel erfgoed

In elke provincie is een provinciaal Landschap actief met beschermen, beheren en ontwikkelen van natuur, landschap en cultureel erfgoed (molens, kerken, kastelen). In totaal ruim 110.000 hectaren natuur voor mensen, planten en dieren. Daarnaast organiseren zij allerlei activiteiten om natuur en landschap te beleven. De provinciale Landschappen worden gesteund door ruim 300.000 huishoudens en duizenden vrijwilligers.

Week van het Landschap in Groningen

Ook in Groningen is er van alles te doen in de Week van het Landschap:

 

 

 

Of kijk in de activiteitenkalender voor meer informatie.