Een licht op Westerwolde

Een licht op Westerwolde

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Expositie van Natuur- en landschapsfotograaf André Dümmer

Datum: Op eigen gelegenheid
Exposities
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

André Dümmer uit Ter Apel exposeert in het Koetshuis op Landgoed Ennemaborg in Midwolda.
Met “Een licht op Westerwolde” laat hij u verrassen door het licht in het landschap van Westerwolde. Fotografie en licht zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het warme avondlicht en het licht met herfstkleuren geven adembenemende sfeerbeelden.

Expositie van Natuur- en landschapsfotograaf André Dümmer

Dümmer is naast natuur- en landschapsfotograaf, ook reportagefotograaf voor bruiloften, bedrijven, kranten, magazines en media zoals RTV Westerwolde Actueel en lid van Kunstkring Westerwolde. Regelmatig exposeert hij met natuur -en landschapsfoto’s uit Westerwolde.

Na diverse fotografieworkshops besloot hij een vakopleiding te volgen aan de Fotovakschool te Apeldoorn, voor verdere verdieping in het vakgebied. In februari 2019 studeerde hij af met een zwart-wit project rondom de Dollard.

André was in de jaren 80 een fanatiek fietser waarbij tochten van Nederland naar Zwitserland geen uitzondering waren. Tijdens deze fietstochten lag zijn interesse in het ontdekken van onbekende streken en het ontmoeten van nieuwe mensen. Hij ontmoette in 1986 tijdens een fietstocht in Zwitserland twee Amerikanen uit Colorado, die op dat moment per fiets bezig waren met een wereldreis. Na een jarenlange vriendschap volgde in 2013 een vakantie naar Amerika; een camperreis dwars door de Verenigde Staten met uiteraard een bezoek aan zijn vrienden. Hier deed André veel inspiratie op in het fotovakgebied. Niet alleen werd hij beïnvloed door de indrukwekkende landschappen, maar ook door zijn vrienden, die professionele fotografen zijn in Colorado en omstreken. Wat voor de vakantie een leuke hobby was groeide uit tot een echte passie voor het fotograferen van landschappen.