Expositie Nanda van Oosten

Expositie Nanda van Oosten

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Veelzijdige kunst gebaseerd op de rust en harmonie van de kust. Bezoek de expositie van Nanda van Oosten gratis in Bezoekerscentrum Waddenkust te Pieterburen.

Exposities
Er-op-uit
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Kunstenaar Nanda van Oosten vangt in haar objecten momenten van rust en harmonie die zij vindt aan de kustlijn. Zij gebruikt hiervoor blauwgrijze, zilt-groene en natureltinten in combinatie met zelfgekozen woorden die ritmisch terugkomen in de objecten.

Expositie Nanda van Oosten Waddenkust Expositie Nanda van Oosten Waddenkust

De non-figuratieve objecten zijn twee- en driedimensionaal met een sterk reliëf. Van Oosten maakt gebruik van gemengde technieken: schilderen, lijmen, snijden, branden, naaien, smelten.

De materialen bestaan onder andere uit aquarelverf, schelpen, drijfhout, aangespoelde spijkers, zand, visnet, uitgezeild zeil, voile, handgeschept papier en calqueerpapier met zelfgekozen teksten die zijn gebaseerd op de golfslag en de oneindigheid van de zee.

Expositie Nanda van Oosten Waddenkust Expositie Nanda van Oosten Waddenkust

Nanda van Oosten woont en werkt weliswaar in de stad Groningen, maar trekt in haar vrije tijd naar zee in binnen- en buitenland. Het is niet de stralende zonnestrand-dag die ze zoekt, maar juist de avondschemering of de mistige dagen waarop water en zand diffuse grijstinten aannemen.

Expositie Waddenkust