Expositie: “Meester Ploegman terug in school” in bezoekerscentrum Waddenkust

Expositie: “Meester Ploegman terug in school” in bezoekerscentrum Waddenkust

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Het Groninger Landschap exposeert van 31 maart tot 31 mei schilderijen van oud hoofdonderwijzer Ploegman in het bezoekerscentrum Waddenkust.

 

 

Exposities
Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Het bezoekerscentrum Waddenkust van het Groninger Landschap te Pieterburen is gevestigd in de voormalige Openbare Lagere School aan de Hoofdstraat, pal tegenover de historische kerk. Daar zal vanaf 31 maart een tentoonstelling te zien zijn van werken van hoofdonderwijzer Ploegman, die jarenlang aan de lagere school verbonden was. Ploegman was een verdienstelijke zondagsschilder en maakte in zijn vrije tijd een groot aantal schilderijen, die samen een mooi beeld geven van Pieterburen en omgeving. Een aantal daarvan konden nu voor een gelegenheidstentoonstelling worden bijeengebracht, dankzij familie, ex- leerlingen van Ploegman en van dorpsgenoten.

De expositie wordt geopend op 31 maart en duurt tot en met 31 mei en is wekelijks van dinsdag t/m zondag gratis te bezoeken van 13:00 tot 17:00 uur.

Iedereen is op zaterdag 31 maart om 15:00 uur van harte welkom op de feestelijke opening, die zal worden verricht door de dochter van Ploegman, mevrouw Martha Eckhart-Ploegman.

Locatie: bezoekerscentrum Waddenkust, Hoofdweg 83, 9968 AB in Pieterburen
Het bezoekerscentrum is van april tot november van dinsdag t/m zondag geopend van 13.00 – 17.00 uur.

De toegang is gratis.

Expositie - Ploegman

werken van ploegman