Kunstexpositie “Mien Grunneger Laand”

Kunstexpositie “Mien Grunneger Laand”

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Tussen 1 juli en 2 oktober 2022 zijn kunstwerken van Joyce Zwerver te bezichtigen op het landgoed van de Coendersborg in Nuis en op het wierdekerkhofje Olle Weem in Houwerzijl.

Datum: Op eigen gelegenheid
Coendersborg in Nuis en Wierdebegraafplaats Olle Weem in Houwerzijl
Coendersborg | Het Groninger Landschap, Oudeweg, Nuis
Exposities
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Na vele wandelingen en honderden foto’s, bleek de provincie veel diverser dan ze aanvankelijk dacht. Joyce heeft vier landschapstypes uitgekozen waar ze vervolgens een locatie gericht, ruimtelijk werk voor ontwikkelde.

Twee van haar werken heeft ze in onze gebieden geplaatst. In overleg met natuurbeheerders zijn twee plekken uitgekozen: op het landgoed van de Coendersborg in Nuis en op het wierdekerkhofje Olle Weem in Houwerzijl.

De twee andere werken zijn te vinden in Muntendam en Termunterzijl. Hiervoor heeft Waterschap Hunze en Aa’s en Heemtuin Muntendam ruimte beschikbaar gesteld.

Wandelkaart

De werken van Joyce zijn met vier wandelingen te vinden en worden verbonden door een wandelkaart. De wandelkaart wordt voor een bedrag van €7,- verkocht door de kunstenares. Om een kaart aan te vragen kun je mailen naar joycezwerver@gmail.com, ook zijn ze te vinden in Bezoekerscentrum Reitdiep en Waddenkust.

Kunst en Het Groninger Landschap

Vanuit ons streven naar behoud, ontwikkeling en toegankelijkheid van natuur en cultuur in het Groningse landschap vinden wij het belangrijk om lokale kunstenaars een podium te bieden. De werken van Joyce Zwerver passen goed in dit verhaal, in haar werk komt natuur en kunst samen.

De wandelingen met de bijbehorende installaties zijn te bezoeken van 1 juli tot en met 2 oktober 2022.

Klik hier voor meer informatie over de expositie en het andere werk van Joyce Zwerver.