Kerstvloed van 1717

Kerstvloed van 1717

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Jeugdactiviteit in het teken van de Kerstvloed van 1717

Jeugdactiviteiten
Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Wat zou jij meenemen als er weer een enorme overstroming zou zijn?

Kom een tekening maken voor in een box. We zetten jou met je box op de foto en gaan vervolgens een kunstwerk maken van alle boxen. Dit kunstwerk wordt tentoongesteld in het bezoekerscentrum!

Deze activiteit is geïnspireerd op het werk van de Amerikaanse Jana Napoli, een van de kunstenaars die exposeert in het kader van de Kunstroute Kerstvloed 1717. Haar werk is te zien in Domies Toen en heet DrawerSpeaks. Lades die spreken! Jana Napoli heeft de gevolgen van de orkaan Katrina in 2005 van dichtbij meegemaakt waarbij New Orleans zwaar werd getroffen. Deze natuurramp inspireerde haar om kunstwerken te maken die een troostende werking hebben, niet alleen op haarzelf maar ook op anderen.

DrawerSpeaks bestaat uit een serie platte dozen of boxes. Elke box lijkt op een la uit een kast. Volgens haar zijn lades zeer intieme plekken waarin mensen hun belangrijkste spulletjes bewaren. Bezoekers van de Kunstroute worden uitgenodigd mee te  doen in dit project. Door het delen van ervaringen die te maken hebben met een dergelijke overstroming, ontstaan persoonlijke verhalen die gezamenlijk een installatie vormen. Samen met het publiek ontstaat het kunstwerk!

DrawerSpeaks is een bewerking van Napoli’s wereldwijd tentoongestelde project met resten van huizen die vernietigd werden door de Katrina vloed. Een film hierover is te zien in Bezoekerscentrum Waddenkust. Napoli gaf begin juli met leerlingen van twee Groningse scholen een vervolg aan dit project. Het resultaat van dit gezamenlijke kunstwerk is ook te zien in het bezoekerscentrum.

Jana Napoli - fotograaf Jan Hendrik van der Veen