Kindermiddag Klooster Yesse

Kindermiddag Klooster Yesse

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Archeologen in spé kunnen aan de slag op het terrein van Klooster Yesse in Haren. Op zondagmiddag 17 oktober organiseert Klooster Yesse samen met de Archeologische Vereniging Noord-Nederland een speciale kindermiddag op zondag 17 oktober.

Datum: Op eigen gelegenheid
Jeugdactiviteiten
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Er mag gegraven worden naar het verdwenen klooster Yesse en echte archeologen vertellen over de vondsten die je misschien wel vindt! Het is altijd spannend: geeft de grond weer wat terug van het klooster? Kun je een steen vasthouden die echt van het klooster komt en misschien wel 800 jaar oud is? Weet je wel hoe zwaar die is? En misschien wil je wel meer weten over de vondsten die er te zien zijn in het bezoekerscentrum. Waar komt zo’n scherf aardewerk vandaan? Wat is het voor een voorwerp geweest? Of wil je een filmpje over Ghebbe zien, een meisje dat in de middeleeuwen naar een klooster ging. Hoe was dat? Wat deed ze daar en hoe leefden mensen daar toen? Wie dat leuk vindt mag ook met een metaaldetector op zoek gaan, maar denk eraan: het is niet alles goud wat er blinkt! Als er genoeg kinderen zijn kun je misschien zelfs de kloosterkerk nabouwen! Zomaar wat dingen die er te doen zijn, die zondag de 17e oktober.

De middag duurt van 14.00 uur tot uiterlijk 16.00 uur.

Alle kinderen zijn welkom! Aanmelden is niet nodig. Ouders mogen mee en als die af en toe even kunnen helpen is dat ook fijn. Maar ook ouders kunnen leren over het klooster, wat er geweest is en de geschiedenis ervan.

Doe stevige schoenen aan en houd rekening met het weer, neem zo nodig een trui mee.
Er is wat te drinken, ook voor ouders.

Zie verder www.kloosteryesse.nl