Geannuleerd – Struinen langs de Dollard

Geannuleerd – Struinen langs de Dollard

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

In verband met de verscherpte maatregelen is besloten om tot 31 december geen activiteiten te organiseren

Jeugdactiviteiten
Er-op-uit
Maximum aantal inschrijvingen bereikt
2 km
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Vanmiddag staan we stil bij de vervuiling van de zee (plastic soep) en de bedreiging daarvan voor vissen en vogels. Op de kwelder en langs de dijk zien we overal zwerfafval liggen. Zelf gaan we een steentje bijdragen aan het verwijderen van deze troep. Met grijpers en afvalzakken gaan we op pad om te kijken wat er allemaal ligt en ruimen het op. Als je een mooi stuk drijfhout vindt kan je er thuis een kunstwerk van maken.

Tijdens het schoonmaken gaan we jullie ook vertellen over de oorzaak van het troebele water in de Dollard en de gevolgen hiervan voor de planten en vissen. We leggen vervolgens uit wat we gaan doen om deze situatie te verbeteren.
Wil jij meehelpen ons mooie gebied schoon te houden en er zo voor te zorgen dat de oceanen een beetje minder vervuild worden? Geef je dan snel op!

Bij terugkomst in het bezoekerscentrum is er voor ieder gratis een lekkere kop snert om weer warm te worden.

De “struuntocht” is bedoeld voor gezinnen met kinderen en/of opa’s en oma’s met kleinkinderen die onder leiding van gidsen op ontdekking gaan in dit gebied. Kinderen in de leeftijd van 6 tot 13 jaar (basisschool) worden actief betrokken bij de natuur.