Geniet van het Reitdiep op de historische garnalenkotter ZK4

Geniet van het Reitdiep op de historische garnalenkotter ZK4

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Beurtvaart over het idyllische Reitdiep met de historische garnalenkotter, ZK4

Datum: Op eigen gelegenheid
Noorderlijk Scheepvaartmuseum Groningen
Brugstraat 24, Groningen
Vaarexcursie
Er-op-uit
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Het Visserijmuseum Zoutkamp, het Noordelijk Scheepvaartmuseum en Het Groninger Landschap organiseren in september weer een aantal mooie dagtochten waarin cultuur, historie en natuur worden gecombineerd. Het Reitdiepgebied behoort tot de oudste cultuurlandschappen van Europa. De sterk meanderende rivier de Hunze (nu Reitdiep) verbond Groningen met de zee.

Op zaterdag vaart de ZK4 van Zoutkamp naar Groningen, op zondag van Groningen naar Zoutkamp. Een taxi brengt u terug naar uw opstapplaats. Tijdens de vaart op de historische garnalenkotter uit Zoutkamp komen door een bevlogen gids van Het Groninger Landschap de verhalen van het unieke Reitdiepgebied tot leven. Bij ‘Garnwerd aan Zee’ aan het Reitdiep staat ’s middags een smakelijke lunch voor u klaar. Daarna leidt een wandeling door het historisch dorpshart u langs de vele monumenten van dit wierdendorp.

Aan het begin en eind van de dag kunt u een bezoek aan het Noordelijk Scheepvaartmuseum te Groningen en het Visserijmuseum te Zoutkamp brengen. Een taxi brengt u terug naar de opstapplaats.