Vaartocht met kwelderwandeling

Vaartocht met kwelderwandeling

Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.

Unieke vaartocht met kwelderwandeling in het Eems-Dollardgebied.

Datum: Op eigen gelegenheid
Jachthaven Termunterzijl
Plankpad 7, Termunterzijl
Vaarexcursie
Er-op-uit
Dit evenement heeft reeds plaatsgevonden.
Deel deze activiteit

Het Groninger Landschap organiseert een vaartocht met ‘Ms Noordster’. Na vertrek uit Termunterzijl beleven we de tocht over de Dollard tussen drooggevallen platen door slingerende geulen naar Nieuwe Statenzijl op een unieke wijze. Onderweg zien we vogels op de slikken naar voedsel zoeken of ruzie maken. Misschien zien we een paar zeehonden. Gidsen vertellen ondertussen allerlei wetenswaardigheden over dit gebied Na aankomst op Nieuwe Statenzijl volgt een avontuurlijke wandeling over de kwelder en door rietkragen naar de rand van de Dollard. Daarna keren we terug naar de ‘Ms Noordster’ en varen over de inmiddels ondergevloeide Dollard weer terug naar Termunterzijl.

Verwacht vertrek, afhankelijk van het getij, is 10:45 uur vanuit de jachthaven van Termunterzijl. Er is parkeergelegenheid bij het schip of anders onder de dijk bij Camping Zeestrand.
Consumpties ( koffie, thee, frisdrank, kop soep en belegde broodjes) zijn tegen betaling verkrijgbaar aan boord van het schip.

NB: Indien u de wandeling te zwaar vindt, kunt u ook in uw eigen tempo over het vlonderpad naar de enige buitendijkse vogelkijkhut in Nederland: de “Kiekkaaste” lopen. U kunt ook bij de boot of in de buurt blijven.