Varen op het Zuidlaardermeer met de fluisterboot “De Raidomp”.

Varen op het Zuidlaardermeer met de fluisterboot “De Raidomp”.

Richting het Foxholstermeer

7 augustus 2019 14:00 uur - 16:00 uur
Paviljoen De Leine
Meerweg 62a, Kropswolde
Vaarexcursie
Er-op-uit
Deel deze activiteit

Vanaf paviljoen De Leine varen we met de  fluisterboot de Raidomp via het Zuidlaardermeer en het Drents Diep naar het Foxholstermeer. Daar leggen we aan ter hoogte van vogelkijkhut de Kiekhörn.

Een bijzondere vaart die we slechts één keer per jaar maken. Via de Noordzijde van  Zuidlaardermeer en het Drentsche diep naar het Foxholstermeer. Dit water is  ingesloten door de Kropswolderbuitenpolder en in beheer van Het Groninger Landschap. We krijgen een bijzondere kans deze mooie omgeving en de vele bijzondere soorten flora en fauna die hier voorkomen te zien.

Kropswolderbuitenpolder

Tijdens de vaartocht vertelt de gids over het Zuidlaardermeer en omgeving.
Onderweg en vanuit de vogelkijkhut is er gelegenheid om te speuren naar vogels die op en rond het Zuidlaardermeer voorkomen, zoals de fuut, zwarte, witvleugel- of witwangstern, diverse eenden, weidevogels als grutto of tureluur en roofvogels als buizerd, bruine kiekendief of de majestueuze zeearend.

U kunt ook mee zonder aanmelden; betalen met contant geld kan dan op de boot. Vol is vol en degenen die zich hebben aangemeld hebben voorrang.
Vol is vol en degenen die zich hebben aangemeld hebben voorrang.