Crowdfunding: Bescherm de leefomgeving van de bevers

Ja, ik help mee en maak kans op een beverexcursie

help mee

Bescherm de leefomgeving van de bevers

Help ons het Hunzedal als aantrekkelijk leefgebied voor de bevers te beschermen. Doe nu een eenmalige donatie en maak kans op een unieke beverexcursie per fluisterboot met onze beheerder (we geven 15 keer 2 tickets weg).

Wij helpen al...

Johann Glazenburg€ 25,00
K J Knol€ 25,00
Jacomina Wegter€ 10,00
Anoniem€ 10,00
Bianca Broersma€ 5,00
Corrie Broersma € 5,00
Anoniem€ 5,00
Sasja van der Sluis€ 5,00
Sylvia Jansen€ 5,00
Anoniem€ 50,00
Toine Branbergen€ 5,00
Albert Bos€ 10,00
Petra van der Meer€ 10,00
Bekijk meer
Bekijk minder
Crowdfunding

Unieke beverexcursie

Steun het Hunzedal als aantrekkelijk leefgebied voor de bever middels een eenmalige donatie en maak kans op een unieke beverexursie in het Hunzedal. Samen met de beheerder ga je op het Zuidlaardermeer op zoek naar beversporen. Vanaf het water zijn deze goed te zien; sleepsporen, voetafdrukken, houtvoorraden, afgeknaagde takken en gevelde bomen. Ook bekijken we een onbewoonde beverburcht en hopen we uiteraard een bever te zien zwemen!

Bekijk hier de LIVE beelden van de bevers in het Hunzedal.

Zuidlaardermeer

Het Zuidlaardermeergebied bestaat uit een groot meer met oeverlanden. Kenmerkend zijn de rietkragen, moerasvelden en polders. Een fijn leefgebied voor de bever en vele andere diersoorten zoals de otter, zeearend en andere unieke vogelsoorten zoals de witwangstern en roerdomp.

Beschermen van uniek natuurgebied

Het Groninger Landschap doet er alles aan om dit indrukwekkende natuurgebied vlak onder de stad Groningen te beschermen. Dit doen we door onder andere het waterpeil goed te beheren. In de winter kiezen voor een hoog waterpeil, in de zomer voor een lagere stand. Planten en dieren hebben daar baat bij. Daarnaast proberen we dit gebied uit te breiden en beter te laten aansluiten op omliggende natuurgebieden. Zo versterken we het stukje natuur en kunnen dieren zich makkelijker verplaatsen.

Help mee

Voor het waterbeheer, grondaankoop en het aanleggen van faunapassages kunnen we alle steun goed gebruiken! Doe een eenmalige donatie en steun hiermee het Hunzedal. Zo zorgen we er samen voor dat dit een uniek natuurgebied blijft. Een fijne leefomgeving voor de bever, otter, zeearend en de vele andere dier- en vogelsoorten.

Onder alle donateurs geven we 15 keer 2 kaartjes weg voor een unieke beverexcursie met de beheerder (inclusief een drankje en een hapje). Doneer nu!

DichtbijdeBever, Bever, Dichtbij, Webcam

Zo maak je kans op de unieke beverexcursie

Je maakt kans op 2 kaarten voor de exclusieve beverexcursie door in de periode van 13 januari t/m 15 maart 2020 een donatie te doen via onderstaand formulier.  Na 15 maart loten we 15 prijswinnaars uit alle deelnemers. De winnaars worden persoonlijk op de hoogte gebracht van het winnen van de prijs.

Deze excursie wordt ingepland op een nader bekend te maken datum in maart of april 2020. Bij de excursie is een hapje en een drankje op de fluisterboot inbegrepen.

Lees de voorwaarde voor deelname

Ja, ik doneer en maak kans op een beverexcursie met de beheerder

U krijgt een bevestiging per e-mail van uw gift. Hierbij geeft u ons toestemming om gebruik te maken van uw contactgegevens voor toekomstige acties. Uw gegevens worden niet aan derden verstrekt.

Ik doe een eenmalige donatie van:

Ik wens graag anoniem een bedrag over te maken. Mijn naam wordt niet zichtbaar op de website geplaatst.