Er op uit in huis en tuin

Tips voor thuisblijvers

Onze kalender met excursies en activiteiten staat ‘on hold’: vanwege corona blijven we allemaal thuis. Daarom helpen we je een handje en brengen we de natuur naar jou toe met onderstaande tips!

Doe mee aan de nationale vogeltelling

29, 30 en 31 januari – Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen we vogels beter helpen en beschermen. Je telt een half uur lang alle vogels in je tuin. Doe ook mee; het is leuk en nuttig!

Lees meer

Plant juist nu een plant of boom

De beste tijd om een struik of boom te planten of verplaatsen is tussen november en maart. In deze periode gaan bomen in rust en gebruiken ze minder tot geen energie voor groei en bloei. Pak je schop en aan de slag!

Lees meer

Natuur op TV

Je hoeft niet altijd naar buiten om van de natuur te kunnen genieten. Wij hebben de mooiste natuurfilms en documentaires voor je op een rij gezet. Hop op de bank en kijken maar!

Lees meer

Doe mee aan onze fotowedstrijd

Wie van fotograferen houdt, heeft altijd iets te doen. Ter ere van ons 85-jarig jubileum in maart 2021, organiseert Het Groninger Landschap een fotowedstrijd. Stuur je mooiste kiekje in en maak kans op mooie prijzen!

Lees meer

Vetbollen maken

Of je nou een hele grote tuin hebt, een klein stadstuintje of alleen een balkon, je kan altijd wel íets doen om het vogels naar de zin te maken, zoals zelf vetbollen maken. Maak van je tuin een vogelparadijs met deze tips!

Lees meer

Natuur-podcasts luisteren

Podcasts luisteren is razend populair. Dat is niet voor niets; het is rustgevend, vermakelijk en je kan het overal doen. Luister naar de natuur met deze podcast tips.

Lees meer 

Plaats een waterschaal voor de vogels

Vogels houden van water. Zo ook van een lekker waterbadje. Door te badderen houden vogels hun veren luchtig en donzig, met andere woorden: badderen is noodzakelijk voor de kwaliteit van het verenpak. Bied een mooie (zelfgemaakte) schaal aan in je tuin of op je balkon, en de regen doet de rest van het werk!

Lees meer

Er op uit in huis en tuin

Maak een insectenhotel

Het is je vast niet ontgaan: insecten hebben het moeilijk. Ze kunnen wel een beetje hulp gebruiken. Het aantal insecten neemt drastisch af, maar ze zijn o-zo belangrijk voor ons ecosysteem! Hoogste tijd om een hotel voor ze te bouwen.

Lees meer

insectenexcursie

Spot vogels vanaf je balkon

Ontdek hoe rustgevend het is om vogels te observeren. Als je oplet, zie je veel meer soorten dan alleen de mooie stadsduiven. Pak je luie stoel, ga lekker zitten en laat de vogels het werk doen.

Lees meer

Creëer een bloemenweide

Bloemenweiden zijn er in alle soorten en maten. Of je nou een heel veld tot je beschikking hebt of slechts een vierkante meter, het resultaat mag er altijd zijn. Het is niet alleen een lust voor het oog, vlinders en bijen maak je er ook blij mee! Waar wacht je nog op?

Lees meer

"De natuur verveelt zich nooit! "