Er op uit in huis en tuin

Breng de natuur in huis

Het is niet alleen gezond en rustgevend om met natuur bezig te zijn, het is ook leuk. Daarom brengen wij de natuur naar je toe met onderstaande (doe-) tips!

Leer vlinders herkennen

Het vliegt rond en het is geel… Tijd om je vlinderkennis bij te spijkeren! Weet jij de voorbij fladderende vrienden straks bij hun naam te noemen?

Lees meer

Plant een boom

Een boom haalt Co2 uit de lucht,  produceert zuurstof, biedt verkoeling en geeft vogels een plek om te schuilen. Daarnaast laat een boom de bodem leven! Dus, pak je schop en aan de slag.

Lees meer

Maak je tuin vogelvriendelijk

Of je nou een hele grote tuin hebt, een klein stadstuintje of alleen een balkon, je kan altijd wel íets doen om het vogels naar de zin te maken. Het hele jaar door! Maak van je tuin een vogelparadijs met deze tips!

Lees meer

Gaai

Op zoek naar bodemdieren

Wie goed kijkt, ziet dat er op en in de bodem van de grond heel veel leeft. Mieren, slakken, torren in alle soorten en maten… Ga op onderzoek uit en tel de soorten die je kan vinden! Met jouw waarneming help je ook nog eens een grootschalig onderzoek.

Lees meer

Natuur op TV

Weer of geen weer, soms heb je zin om lekker voor de buis te hangen. Wij hebben de mooiste natuurfilms en documentaires voor je op een rij gezet. Hop op de bank en kijken maar!

Lees meer

Natuur-podcasts luisteren

Podcasts luisteren is razend populair. Dat is niet voor niets; het is rustgevend, vermakelijk en je kan het overal doen. Luister naar de natuur met deze podcast tips.

Lees meer 

Op zoek naar waterdieren

Wat leeft er allemaal in de sloot? Een geelgerande watertor, vlokreeft of een zoetwaterpissebed. Of misschien wel een salamander of een pad? Wij nemen je stap voor stap mee in deze super leuke en avontuurlijke zoektocht.

Lees meer

kleine watersalamander

Plaats een waterschaal voor de vogels

Vogels houden van water. Zo ook van een lekker waterbadje. Door te badderen houden vogels hun veren luchtig en donzig, met andere woorden: badderen is noodzakelijk voor de kwaliteit van het verenpak. Zet een mooie (zelfgemaakte) schaal neer in je tuin of op je balkon, de vogels doen het badder-werk!

Lees meer

Maak een insectenhotel

Het is je vast niet ontgaan: insecten hebben het moeilijk. Ze kunnen wel een beetje hulp gebruiken. Het aantal insecten neemt drastisch af, maar ze zijn o-zo belangrijk voor ons ecosysteem! Hoogste tijd om een hotel voor ze te bouwen.

Lees meer

insectenexcursie

Leer paddenstoelen herkennen

Paddenstoelen zijn er in vele soorten, maten en kleuren. De herfst is het ideale moment om meer over deze bijzondere schimmels te leren. Bekijk hier onder onze tips en weetjes om jouw herfstwandeling compleet te maken!

Lees meer

Creëer je eigen bloemenzee

Bloemenweiden zijn er in alle soorten en maten. Of je nou een heel veld tot je beschikking hebt of slechts een vierkante meter, het resultaat mag er altijd zijn. Het is niet alleen een lust voor het oog, vlinders en bijen maak je er ook blij mee! Waar wacht je nog op?

Lees meer

Maak je tuin egel vriendelijk

Er zijn een heleboel dingen die je kunt doen om je tuin egelvriendelijk te maken. Het gaat om kleine inspanningen, met groot resultaat! Straks meer stekelvrienden in jouw tuin? Ga gauw aan de slag!

Lees meer

Graaf een vijver voor de kikkers

Heb je nog een leuk stukje tuin over? Maak dan een mooie vijver en maak niet alleen kikkers, maar ook vogels, libellen, salamanders én jezelf blij. Eén – nul voor meer biodiversiteit.
Wij nemen je stap voor stap mee in dit leuke plan!

Lees meer

Stinzenflora-monitor

Van februari tot juli zijn er stinzenplanten te bewonderen door de hele provincie. Met de stinzenflora-monitor weet jij wanneer je waar moet zijn om de mooiste (voorjaars)bloemen te ontdekken!

Lees meer

Ennemaborg Midwolda

Spot vogels vanaf je balkon

Ontdek hoe rustgevend het is om vogels te observeren. Als je oplet, zie je veel meer soorten dan alleen de mooie stadsduiven. Pak je luie stoel, ga lekker zitten en laat de vogels het werk doen.

Lees meer

"De natuur verveelt zich nooit! "

Kennis maken?

Kennis maken met Het Groninger Landschap? Lees ons kwartaalblad Golden Raand.
Vraag ‘m nu gratis aan!


Bestel gratis