Er op uit in huis en tuin

Tips voor thuisblijvers

Onze zomeragenda met excursies en activiteiten staat ‘on hold’: vanwege corona blijven we allemaal thuis. Daarom helpen we je een handje en brengen we de natuur naar jou toe met onderstaande tips!

Plaats een waterschaal voor de vogels

Vogels houden van water. Zo ook van een lekker waterbadje. Door te badderen houden vogels hun veren luchtig en donzig, met andere woorden: badderen is noodzakelijk voor de kwaliteit van het verenpak. Bied een mooie (zelfgemaakte) schaal aan in je tuin of op je balkon!

Lees meer

Er op uit in huis en tuin

Graaf een vijver voor de kikkers

Je maakt er niet alleen kikkers blij mee! Een grote kans dat ook vogels, salamandertjes en libellen dankbaar gebruik van jouw zelfgemaakte vijver maken. Ontdek hoe je dit kunt doen!

Lees meer

Leer vlinders herkennen

Prachtig, die vlinders, maar welke soorten zijn er eigenlijk? We hebben 10 veel voorkomende soorten in Nederland voor je uiteengezet, zo weet jij de volgende keer dat je een vlinder ziet precies welke soort het is!

Lees meer

Speur naar sporen

Leuk voor kinderen! Bestel nu gratis het ‘Doeboekje speuren naar sporen’. In dit praktische boekje staan allerlei opdrachtjes voor buiten. Je komt meer te weten over pootafdrukken, leert poep te herkennen aan de geur en gaat je eigen voetsporen maken.

Bestel gratis! 

 

Creëer een bloemenweide

Bloemenweiden zijn er in alle soorten en maten. Of je nou een heel veld tot je beschikking hebt of slechts een vierkante meter, het resultaat mag er altijd zijn. Het is niet alleen een lust voor het oog, vlinders en bijen maak je er ook blij mee! Waar wacht je nog op?

Lees meer

Maak een insectenhotel

Het is je vast niet ontgaan: insecten hebben het moeilijk. Ze kunnen wel een beetje hulp gebruiken. Het aantal insecten neemt drastisch af, maar ze zijn o-zo belangrijk voor ons ecosysteem! Hoogste tijd om een hotel voor ze te bouwen.

Lees meer

insectenexcursie

Spot vogels vanaf je balkon

Ontdek hoe rustgevend het is om vogels te observeren. Als je oplet, zie je veel meer soorten dan alleen de mooie stadsduiven. Pak je luie stoel, ga lekker zitten en laat de vogels het werk doen.

Lees meer

Er op uit in huis en tuin Blauwborst, Gerrit Kiekebos

Maak je tuin vogelvriendelijk

Of je nou een hele grote tuin hebt, een klein stadstuintje of alleen een balkon, je kan altijd wel íets doen om het vogels naar de zin te maken. Maak van je tuin een vogelparadijs met deze tips!

Lees meer

Er op uit in huis en tuin

"De natuur verveelt zich nooit! "