Er op uit in huis en tuin

Breng de natuur in huis

Het is niet alleen gezond en rustgevend om met natuur bezig te zijn, het is ook leuk. Daarom brengen wij de natuur naar je toe met onderstaande (doe-) tips!

NK Tegelwippen

Van 30 maart tot 30 september speelt heel Nederland het NK Tegelwippen. Iedereen kan meedoen door tegels te vervangen door groen in zijn eigen (gevel)tuin. Jij dus ook!

Hoe? Ontdek het hier!

Leer vlinders herkennen

Het is lente en vlinders komen langzaam maar zeker weer te voorschijn. Het juiste moment om je vlinderkennis bij te spijkeren! Weet jij de voorbij fladderende vrienden straks bij hun naam te noemen?

Lees meer

Ontdek stinzenplanten

Adem de frisse voorjaarslucht in en ga op pad om stinzenflora te bewonderen. Vaak zijn de planten te vinden op prachtige historische locaties, waar niet alleen de tuin een lust voor het oog is. Onze Ennemaborg en Coendersborg zijn goede voorbeelden, maar er zijn nog veel meer plekken. Ontdek het met de stinzenflora-monitor!

Lees meer

Ennemaborg Midwolda

Creëer je eigen bloemenzee

Bloemenweiden zijn er in alle soorten en maten. Of je nou een heel veld tot je beschikking hebt of slechts een vierkante meter, het resultaat mag er altijd zijn. Het is niet alleen een lust voor het oog, vlinders en bijen maak je er ook blij mee! Waar wacht je nog op?

Lees meer

Natuur op TV

Je hoeft niet altijd naar buiten om van de natuur te kunnen genieten. Wij hebben de mooiste natuurfilms en documentaires voor je op een rij gezet. Hop op de bank en kijken maar!

Lees meer

Maak je tuin vogelvriendelijk

Of je nou een hele grote tuin hebt, een klein stadstuintje of alleen een balkon, je kan altijd wel íets doen om het vogels naar de zin te maken. Maak van je tuin een vogelparadijs met deze tips!

Lees meer

Koolmees

Natuur-podcasts luisteren

Podcasts luisteren is razend populair. Dat is niet voor niets; het is rustgevend, vermakelijk en je kan het overal doen. Luister naar de natuur met deze podcast tips.

Lees meer 

Plant een boom

Een boom haalt Co2 uit de lucht,  produceert zuurstof, biedt verkoeling en geeft vogels een plek om te schuilen. Daarnaast laat een boom de bodem leven! Dus, pak je schop en aan de slag.

Lees meer

Plaats een waterschaal voor de vogels

Vogels houden van water. Zo ook van een lekker waterbadje. Door te badderen houden vogels hun veren luchtig en donzig, met andere woorden: badderen is noodzakelijk voor de kwaliteit van het verenpak. Bied een mooie (zelfgemaakte) schaal aan in je tuin of op je balkon, en de regen doet de rest van het werk!

Lees meer

Er op uit in huis en tuin

Maak een insectenhotel

Het is je vast niet ontgaan: insecten hebben het moeilijk. Ze kunnen wel een beetje hulp gebruiken. Het aantal insecten neemt drastisch af, maar ze zijn o-zo belangrijk voor ons ecosysteem! Hoogste tijd om een hotel voor ze te bouwen.

Lees meer

insectenexcursie

Spot vogels vanaf je balkon

Ontdek hoe rustgevend het is om vogels te observeren. Als je oplet, zie je veel meer soorten dan alleen de mooie stadsduiven. Pak je luie stoel, ga lekker zitten en laat de vogels het werk doen.

Lees meer

Graaf een vijver voor de kikkers

Heb je nog een leuk stukje tuin over? Maak dan een mooie vijver en maak niet alleen kikkers, maar ook vogels, libellen, salamanders én jezelf blij. Eén – nul voor meer biodiversiteit.
Wij nemen je stap voor stap mee in dit leuke plan!

Lees meer

"De natuur verveelt zich nooit! "