Groene Buiten Medewerkers Leekstermeer – vacature

Groene Buiten Medewerkers Leekstermeer - vacature

wij zijn op zoek naar Groene Buiten Medewerkers

Groene Buiten Medewerkers Leekstermeer

Hou je ervan om te werken in het groen? Wil je lekker actief bezig zijn? Ben je niet bang voor vieze handen? Dan ben je welkom bij de Groene Buiten Medewerkers van het Leekstermeer.

Ze komen ongeveer 10 keer per jaar bijeen in de werkschuur aan de Hooilanden in Lettelbert. Op de derde zaterdag in de maand, van 9 tot 12 uur. Ze werken onder leiding van onze natuurbeheer René Oosterhuis: snoeien, bomen planten, klein onderhoud aan de vogelkijkhut of de paden vrijhouden.

Komend jaar zal er gewerkt worden aan een vlonderpad door het groen. Het werk is heel divers en wordt door René in overleg met het team vastgesteld. Er wordt gewerkt met handgereedschap en risicovolle werkzaamheden worden vermeden. Het Groninger Landschap zorgt voor het gereedschap en stelt werkkleding beschikbaar.

Naast het werken in het groen is het koffiedrinken aan het begin van de ochtend een belangrijk moment. René vertelt graag over het gebied; zo steek je ook altijd nog iets op!

Leekstermeer

Ik wil me aanmelden – en dan?

Als je geïnteresseerd bent, brengen wij je graag in contact met onze natuurbeheerder René Oosterhuis. Hij nodigt je uit om een keer mee te werken en als de werkzaamheden je aanspreken, de sfeer in het team je bevalt en de samenwerking goed verloopt, kun je je bij het team aansluiten.

Dan onderteken je een Overeenkomst Vrijwilligers. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het tekenen van de Gedragscode van Het Groninger Landschap maken hier onderdeel van uit. Overigens ben je in de proefperiode al verzekerd tijdens je werkzaamheden voor Het Groninger Landschap en krijg je een reiskostenvergoeding.

 

Salamander, Lettelberterpetten, waterbeestjes, natuur

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem dan contact op met:
Rieneke Harkema – coördinator vrijwilligers
T 050 – 800 32 15
Marije van der Veen – secretaresse medewerkerszaken
T 050 – 800 32 03
Of mail naar: vrijwilliger@groningerlandschap.nl

Wil je meer lezen?
Klik hier voor meer informatie over het Leekstermeer.

collega's tuin De Vennen Rieneke en Marije. Foto Geert Job Sevink