Groene Buitenmedewerkers Reitdiep – vacature –

Groene Buitenmedewerkers Reitdiep - vacature

wij zijn op zoek naar Groene Buitenmedewerkers

Groene Buitenmedewerkers Noord, werkgroep Reitdiep

Bezoekerscentrum Reitdiep ligt in prachtig weidevogelgebied. Onze natuurmedewerker Jan Moerkerk werkt er met een leuke en kleine werkgroep Groene Buitenmedewerkers. En ze kunnen nog wel wat hulp gebruiken! Wanneer er een klus is, plaatst Jan die in de groepsapp en kun je aangeven of je zin en tijd hebt om mee te helpen. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om het verwijderen van zuring op de natuurbegraafplaats in Wierum. Of het plaatsen van rasters om predatie tegen te gaan en zo de nesten van weidevogels te beschermen. Natuurlijk moet er ook gesnoeid worden en zijn er veel andere soort klussen, afhankelijk van het seizoen. Ben je graag buiten en heb je zin om af en toe de handen uit de mouwen te steken in een uniek historisch cultuurlandschap? Meld je dan aan!

Reitdiep

Ik wil me aanmelden – en dan?

Als je geïnteresseerd bent, brengen wij je graag in contact met onze natuurmedewerker Jan Moerkerk. Hij nodigt je uit om een keer mee te werken en als de werkzaamheden je aanspreken, de sfeer in het team je bevalt en de samenwerking goed verloopt, kun je je bij het team aansluiten.

Dan onderteken je een Overeenkomst Vrijwilligers. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) en het tekenen van de Gedragscode van Het Groninger Landschap maken hier onderdeel van uit. Overigens ben je in de proefperiode al verzekerd tijdens je werkzaamheden voor Het Groninger Landschap en krijg je een reiskostenvergoeding.

 

Bezoekerscentrum Reitdiep van Het Groninger Landschap. Foto Geert Job Sevink

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen?

Neem dan contact op met:
Rieneke Harkema – coördinator vrijwilligers
T 050 – 800 32 15
Marije van der Veen – secretaresse medewerkerszaken
T 050 – 800 32 03
Of mail naar: vrijwilliger@groningerlandschap.nl

Wil je meer lezen?
Klik hier voor meer informatie over het Reitdiep.

collega's tuin De Vennen Rieneke en Marije. Foto Geert Job Sevink