Heleen Rosing, donateur Groninger Natuurfonds

Heleen heeft eerst 10 vierkante meter gedoneerd aan het Groninger Natuurfonds en is daarna Beschermer van Het Groninger Landschap geworden. Wij vragen Heleen waarom.

Ik volg Het Groninger Landschap al een tijdje online en heb al een aantal keer een Facebook-live gevolgd. Ook de jubileumactie met het Groninger Natuurfonds zag ik op social media en voelde me direct aangesproken. We zouden met z’n allen natuur moeten koesteren. Als het niet voor onszelf is, dan wel voor de generaties na ons.  Als Groninger ben ik verbonden en voel ik me verantwoordelijk voor de natuur in de stad en ommeland.

Donateur Groninger Natuurfonds Heleen Heleen Rosing, ambassadeur Groninger Natuurfonds

"We zouden met z’n allen natuur moeten koesteren. Als het niet voor onszelf is, dan wel voor de generaties na ons."

Donateur Groninger Natuurfonds Heleen

Wat typeert volgens u het Groninger landschap?

Ik heb enkele jaren in Zwitserland gewoond, pas toen ik terugkwam wist ik wat Groningen écht Groningen maakt. De eindeloze vergezichten, afgewisseld met intiemere landschappen zoals bossen met vennen. Dat is voor mij typisch Groningen. Iets waar ik keer op keer weer van kan genieten. Met het Stadspark als achtertuin doe ik dat genieten van natuur aan de lopende band.

Donateur Groninger Natuurfonds Heleen

Wat hoopt u dat we met het Groninger Natuurfonds bereiken?

De natuur krijgt veel voor de kiezen. Ik hoop dat de natuur dankzij het Groninger Natuurfonds een positieve impuls krijgt. Ik vind het prachtig dat straks ergens in Groningen 10 vierkante meter natuur dankzij mijn bijdrage voor altijd beschermd is.

Wil je ook een vierkante meter natuur in Groningen voor altijd veilig stellen? Doneer hier al voor € 7,50 een vierkante meter aan het Groninger Natuurfonds

Maak kennis met de ambassadeurs van het Groninger Natuurfonds

 

Donateur Groninger Natuurfonds Erik