Jeannette Lenstra, Donateur Groninger Natuurfonds

Jeannette is al jaren Beschermer van Het Groninger Landschap en ging andere jaren vaak mee op fiets- en wandelexcursies in het Reitdiep. Jeannette heeft 4 vierkante meter gedoneerd aan het Groninger Natuurfonds. Wij vroegen aan Jeannette waarom.

Jeannette Lenstra, donateur Groninger Natuurfonds

Ik vind het erg belangrijk dat natuur behouden blijft. Bij Het Groninger Landschap ben ik ervan overtuigd dat ze zich hard maken voor de natuur. Deze club maakt wezenlijk verschil door natuur aan te kopen en met elkaar in verbinding te brengen. Geen een vierkante meter wordt bij Het Groninger Landschap verspild!

"Ik vind het erg belangrijk dat natuur behouden blijft. Bij Het Groninger Landschap ben ik ervan overtuigd dat ze zich hard maken voor de natuur."

Zelf ben ik dagelijks in de natuur te vinden. Wandelend of fietsend geniet ik van onder andere de Onlanden en de Onnerpolder. Voorheen ging ik met enige regelmaat mee met de excursies van Het Groninger Landschap. Vooral de fiets- en vogelactiviteiten in het Reitdiep vind ik erg mooi en leerzaam. Je ziet gedurende het jaar het landschap veranderen, verstillen in de winter en levendig worden in het voorjaar. Die excursies mis ik enorm en ik kijk uit naar het moment dat ze weer worden georganiseerd. Tot die tijd ga ik zelf met mijn verrekijker op pad.

Wat is volgens u typisch Groningen?

Nergens in Nederland kan je zover kijken als Groningen. De weidsheid, maar ook de wateren. Zelf ben ik veel bij het water te vinden. Ik wandel graag langs het Reitdiep of het Boterdiep en kijk naar vogels. Met een beetje geluk zie ik zelfs nesten!

Jeannette Lenstra, donateur Groninger Natuurfonds

Wil je ook een vierkante meter natuur in Groningen voor altijd veilig stellen? Doneer hier al voor € 7,50 een vierkante meter aan het Groninger Natuurfonds

Maak kennis met de ambassadeurs van het Groninger Natuurfonds

Donateur Groninger Natuurfonds Erik