Lesprogramma Boerderij

Kinderen maken kennis met de dieren op en rond het bezoekerscentrum

Beschikbaar op: di, wo, do, vr
Geschikt voor: Groep 1, 2, 3, 4
Bezoekerscentrum Reitdiep Wolddijk, Groningen
Deel dit lesprogramma

Dit lesprogramma is beschikbaar in het vroege voorjaar (februari t/m april)
Rondleiding over het bezoekerscentrum. De kinderen maken kennis met de dieren op en rond het bezoekerscentrum (koeien, varkens, geiten, konijnen etc) en we bekijken samen de leskist.

Op het bezoekerscentrum is van alles te zien: koeien in de potstal, schapen, geiten, kippen, varkens en konijnen. In groepjes krijgen de kinderen een informatieve rondleiding langs de dieren, waarbij ze natuurlijk van alles mogen vragen. Wie durft, mag de dieren aaien. En… als we geluk hebben zien we zelfs zwaluwen vliegen.

In onze leskist, die we samen bekijken, zitten allemaal spullen, die te maken hebben met de boerderij. We kijken, ruiken en voelen. Ondertussen komen er vragen aan de orde over waarvoor de verschillende boerderijdieren gebruikt worden, wat je allemaal van melk kunt maken, enz. Afhankelijk van de leeftijd van de kinderen gaan we hier dieper op in.

Informatie aanvragen

    *Verplichte velden

    Het formulier is succesvol verzonden. Wil je nog een aanvraag indienen voor een lesprogramma. Klik dan hier om terug te gaan naar het overzicht met de andere lesprogramma's op deze locatie.