Lesprogramma Levend Ganzenbord

Beschikbaar: het gehele jaar
Geschikt voor: groep 4 t/m 8

Beschikbaar op: Op aanvraag
Geschikt voor: Groep 4, 5, 6, 7, 8
Bezoekerscentrum Reitdiep Wolddijk, Groningen
Deel dit lesprogramma

Al gooiend met een dobbelsteen leren de kinderen spelenderwijs van alles over natuur, weidevogels en het Reitdiepgebied.

Rondom het bezoekerscentrum wordt een levend ganzenbordspel uitgezet met vragen over de natuur, weidevogels en het Reitdiepgebied. In tweetallen gaan de leerlingen door te gooien met een dobbelsteen langs verschillende vragen. Voor elke goed beantwoorde vraag, krijg je een stempel. Hoe meer vragen je samen goed beantwoordt, hoe sneller je gaat… maar je moet natuurlijk ook een beetje geluk hebben.

De vragen zijn op twee niveaus (middenbouw/bovenbouw) en zijn meestal meerkeuze, zodat iedereen mee kan doen en je al een beetje op weg geholpen wordt. En geef je niet meteen het juiste antwoord? Dan is er altijd nog een bonusvraag om toch een goed antwoord te kunnen geven (en een stempel te verdienen). Spelenderwijs komen de leerlingen zo van alles te weten over de natuur en dit bijzondere gebied.

Bij slecht weer, kan het spel ook binnen gespeeld worden.

Informatie aanvragen

    *Verplichte velden

    Het formulier is succesvol verzonden. Wil je nog een aanvraag indienen voor een lesprogramma. Klik dan hier om terug te gaan naar het overzicht met de andere lesprogramma's op deze locatie.