Lesprogramma Vogels kijken

Beschikbaar: maart – juni

Beschikbaar op: Op aanvraag
Geschikt voor: Groep 4, 5, 6, 7, 8
Bezoekerscentrum Reitdiep Wolddijk, Groningen
Deel dit lesprogramma
Grutto

Met een echte verrekijker op zoek naar vogels in het veld. Waarom heeft de ene vogel een lange snavel en zien we een andere hier alleen in het voorjaar?

Het gaat niet zo goed met de weidevogels in Nederland. Door het grondwaterpeil te variëren en te zorgen voor kruidenrijk grasland, probeert Het Groninger Landschap o.a. in het Reitdiepgebied meer weidevogels te trekken.

Met verrekijker en zoekkaart trekken we eropuit om te kijken welke vogels er op dat moment in het weiland zijn. Per seizoen kan dit aardig verschillen; soms hele vluchten grutto’s of goudplevieren, soms maar een paar kleine groepjes vogels. We laten de kinderen op een spannende manier kennismaken met echte natuur vlakbij huis.

In het voorjaar tot ongeveer mei is kans het grootst veel vogels te zien. Buiten deze periode is het afwachten. Hoewel, als je goed kijkt, is er altijd wel iets te zien.

Leuk in combinatie met ‘Missie weidevogel’ (v.a. groep 6)

Informatie aanvragen

    *Verplichte velden

    Het formulier is succesvol verzonden. Wil je nog een aanvraag indienen voor een lesprogramma. Klik dan hier om terug te gaan naar het overzicht met de andere lesprogramma's op deze locatie.