Judith Meijer, donateur Groninger Natuurfonds

Judith heeft haar hart verpand aan het Groninger land. Ze doneerde één vierkante meter aan het Groninger Natuurfonds.

Mijn reden van doneren 

Ik hoop dat Het Groninger Landschap met het Natuurfonds nog meer grond kan aankopen dat ongerept mag blijven. Wat ik heel erg vind zijn alle zonneparken. Er moet nagedacht worden over waar zulke parken worden gevestigd. Naar mijn idee moet dit gedaan worden op bestaande industriegebieden of op daken van bijvoorbeeld fabrieken. Ik hoop dat Het Groninger Landschap meer gebieden in beheer krijgt en dat deze dan behouden blijven als natuur in plaats van nieuwbouw of industrie.

"Ik hoop dat Het Groninger Landschap met het Natuurfonds nog meer grond kan aankopen dat ongerept mag blijven."

‘When the last tree is cut down the last fish eaten and the last stream poisoned you will realise you cannot eat money’, één van Judith haar favoriete quotes. Ze zegt: ‘We hebben de aarde te leen van onze kinderen, daarom moeten we er zuinig op zijn!’.

Mijn hart verpand

Ik heb mijn hart verpand aan het Groninger Land. Ik kom uit Twente, maar woon nu meer dan 40 jaar in Groningen en ik heb hier wortel geschoten.

Ik hou van de uitgestrektheid van het Groninger land, dat vind ik echt het allermooiste. Ook houd ik van de oudheid van het landschap zoals in het Reitdiepgebied. Het Groninger land, de cultuur én haar mensen; ze zijn goudeerlijk, kort en bondig.

Wil je ook natuur in Groningen voor altijd veilig stellen? Dat doe je voor al €7,50 per vierkante meter. Iedere meter telt!

Ik doneer

Maak kennis met de ambassadeurs van het Groninger Natuurfonds