De ‘heerlijkheid’ Westerwolde

Glooiende terreinen, onheilspellende hoogvenen omgeven door moerassen. Tot op de dag van vandaag is er nog veel te vertellen over het prachtige Westerwolde. En dat is te merken! In 2021 worden er niet één maar twee opvallende boeken over Westerwolde gelanceerd.

Deze actie is gesloten.

Beschermers met een reservering voor de Landschapsbiografie Westerwolde en/of Natuur in het landschap van Westerwolde ontvangen bericht van Koninklijke Van Gorcum. 

Landschapsbiografie Westerwolde (uitgesteld tot najaar 2021)
Ontdek het verhaal over de ontstaansgeschiedenis, kwaliteiten en toekomstmogelijkheden van Westerwolde in de Landschapsbiografie Westerwolde. Het boek gaat niet uitsluitend over het landschap, maar is ook een biografie over de mensen. Tientallen generaties bewoners, voorbijgangers en buitenstaanders, hebben het landschap in de loop gemaakt tot dat wat het nu is, en doen dat ook nu en in de toekomst. De Landschapsbiografie geeft een compleet overzicht van het unieke landschap en rijke geschiedenis van Westerwolde.

Landschapsbiografie Westerwolde
Pagina’s: ca 512
Formaat: 32 x 24 cm
Uitvoering: Gebonden boek, rijk geïllustreerd incl. kaarten
ISBN: 9789023257561

Natuur in het landschap van Westerwolde (gepubliceerd)
Natuur in het landschap van Westerwolde
is een prachtige gids met een uitgebreide omschrijving van de natuur rondom Westerwolde tegenkomt. Niet eerder werd de flora en fauna van dit veelzijdige en boeiende landschap zo uitgebreid beschreven. De gids vormt een prachtige combinatie met de Landschapsbiografie van Westerwolde.

Natuur in het landschap van Westerwolde
Pagina’s: ca 128
Formaat: 24 x 24 cm
Uitvoering: Gebonden boek, rijk geïllustreerd
ISBN: 9789023257967