Landschapskist – unieke verbinding met de natuur

De Landschapskist bindt met de natuur

De verbinding van de mens met de natuur is er altijd. In vele vormen. Bij leven en bij overlijden. Bij de Landschapskist komt dit optimaal tot uiting.

 

 

Wie houdt van de omgeving waarin hij of zij woont, geboren is of lang heeft vertoefd, wil daar bij het einde van zijn of haar leven ongetwijfeld ook mee verbonden zijn. Het Drentse Landschap, It Fryske Gea en Het Groninger Landschap maken dat mogelijk. In samenwerking met een aantal noordelijke uitvaartverzorgers bieden zij een eerlijke en duurzame uitvaartkist: de Landschapskist.

De Landschapskist bindt met de natuur

Hout uit eigen bossen in Fryslân, Groningen en Drenthe

Het hout voor de Landschapskist is afkomstig uit de natuurgebieden van Het Drentse Landschap, It Fryske Gea en Het Groninger Landschap. Samen beheren en beschermen deze drie noordelijke natuurbeschermingsorganisaties enkele tienduizenden hectares natuur – waaronder een aantal bossen –  in de provincies Drenthe, Fryslân en Groningen. Om de bossen gevarieerd te houden, moeten er soms bomen gekapt worden. Het zo vrijkomende hout krijgt nu dankzij de Landschapskist een passende bestemming. De Landschapskist is zo een eerlijk en echt natuurproduct.

Bovenrijge, Ten Boer, Molen, zaagmolen Zaagmolen Bovenrijge in Ten Boer

Een kist met karakter

De Landschapskist is gemaakt van douglas-, eiken- of elzenhout. Na te zijn gekapt, gedroogd en gezaagd, wordt dit door uitvaartkistenmakerij Kaspersma uit Dokkum verwerkt tot een robuuste, eigentijdse grafkist met een duurzame  linnen binnenbekleding. Tot slot geeft het onbehandelde hout de kist een pure en warme uitstraling. Zo zorgt de Landschapskist bij het overlijden voor een bijzondere binding met de natuur.

De Landschapskist bindt met de natuur

En… U helpt de natuur

Met de Landschapskist helpt u bovendien de natuur. Een deel van de opbrengst van de kist komt namelijk ten goede aan Het Drentse Landschap, It Fryske Gea en Het Groninger Landschap. Zo helpt u mee de natuur te behouden voor de toekomst.
De Landschapskist is verkrijgbaar via Algemeen Belang | Dela of vraag er naar bij uw uitvaartondernemer. Klik hier voor meer informatie