Lars Coenen, donateur Groninger Natuurfonds

Lars doneerde 10 vierkante meter aan het Groninger Natuurfonds. 

Hij wil dat het Groninger landschap bewaard blijft

Mijn reden van doneren 

Ik zou graag zien dat de rust en ruimte die we nu nog in de provincie kennen bewaard blijft. Dat Het Groninger Natuurfonds er voor zorgt dat bebouwing op de juiste plek komt en dat het niet te koste gaat van het landschap. Dit zou tactisch moeten worden ingedeeld, met het oog op een duurzame toekomst voor ons landschap.

Groningen door de ogen van Lars

Ik hou van het Groninger landschap en ik vind het erg belangrijk dat dit bewaard blijft. Er is in Nederland relatief nog maar weinig natuur over, wat we hebben moeten we zo goed mogelijk bewaren!
Ik geniet actief van de provincie Groningen door te fietsen, wandelen, zwemmen en motorrijden. Ik vind de geschiedenis van landschap erg interessant.

"Ik hou van de pure en rauwe natuur die voor mij het leven relativeert ten opzichte van de complexheid van de maatschappij. "

Het is mooi om te zien dat de ontwikkelingen die de provincie doormaakt door de jaren heen zichtbaar zijn in het landschap. Denk bijvoorbeeld aan de verschuiving van ons dijkstelsel. Wandelen over een oude dijk en weten dat dezelfde dijk ons vroeger beschermde tegen de zee, dat vind ik bijzonder.

Ook het Reitdiepdal is voor mij een bijzondere plek. Laten we het zo zeggen: Ik ben gek op het Reitdiepdal. Dat is waar ik ben opgegroeid en als kind veel avonturen heb beleefd, heb gezwommen en gespeeld. Daar heb ik hele goede herinneringen aan en die koester ik, net als het Reitdiepgebied zelf.

Wil je ook natuur in Groningen voor altijd veilig stellen? Dat doe je voor al €7,50 per vierkante meter. Iedere meter telt!

Ik doneer

Maak kennis met de ambassadeurs van het Groninger Natuurfonds