Podcasts luisteren

Podcasts luisteren is razend populair. Dat is niet voor niets; het is rustgevend, vermakelijk en je kan het overal doen. Luister naar natuur, landschap en erfgoed met onderstaande podcasts.

Onze tips op een rij

De Vogelspotcast. Wereldrecordhouder vogels kijken Arjan Dwarshuis gaat wekelijks op vogelsafari met jeugdvriend Gisbert van Baalen, die nog geen kraai van een ekster kan onderscheiden.

Luister de podcasts hier

Vroege vogels. Iedere zondag is er een uitzending van Vroege Vogels op radio NPO 1. Er wordt over uiteenlopende zaken gesproken, maar altijd over natuur, milieu, klimaat en duurzaamheid.

Luister de podcasts hier

Vogelnieuws en vogelgeluiden. In iedere podcast wordt het geluid van een vogel ontrafeld. Na deze podcasts weet je zeker dat je het geluid voortaan herkent.

Luister de podcasts hier

Binnenstebuiten neemt je mee naar de mooiste plekken en natuurgebieden in Nederland.

Luister de podcasts hier

Vogelverhalen. Extra leuk voor de vogelliefhebber! Sovon Vogelonderzoek Nederland heeft een aantal leuke podcasts onder de noemer ‘Vogelverhalen’.

Luister de podcasts hier

Groninger Grond. Grasnapolski neemt ons mee langs Groninger erfgoed: over het bewaren van dingen, plekken en verhalen, zodat er nu en in de toekomst van geleerd kan worden.

Luister de podcast hier

Geworteld Groningen. 

Deze podcastserie gaat over de verduurzamingsopgave van het cultureel erfgoed in Gronings aardbevingsgebied. Architecten, erfgoedspecialisten, duurzaamheidsdeskundigen, maar ook de culturele sector is betrokken.

Luister de podcast hier