Aan de slag in de Groningse natuur tijdens de Natuurwerkdag

Op www.natuurwerkdag.nl vind je alle groene klussen in de provincie en kun je je eenvoudig aanmelden.

Haren, 17 oktober 2023 – Op vrijdag 3 en zaterdag 4 november kunnen Groningers de handen uit de mouwen steken tijdens de Natuurwerkdag, het grootste vrijwilligersevenement in het groen. Help mee op een van de ruim 30 mooie locaties in de provincie Groningen. Er is een groot aanbod aan klussen om uit te kiezen, zoals wilgen knotten, bomen en bollen planten, poelen schoonmaken, snoeien en insectenhotels bouwen. Alle klussen dragen bij aan landschapsbehoud- en herstel.

Doe mee

Wil je ook iets doen voor natuur en klimaat en samen met buren, vrienden of familie buiten een dag aan de slag te gaan om zo bij te dragen aan jouw groene omgeving? Of heb je juist zin om nieuwe mensen te ontmoeten? Meld je aan voor een mooie klus bij jou in de buurt. Kom bijvoorbeeld bomen planten in het Pagedal bij Stadskanaal, help mee in het onderhoud van de prachtige parktuin Oosterhouw in Leens of help met het snoeien van elzen rondom de boomgaard de Appelhof in Winsum.
Op www.natuurwerkdag.nl vind je alle groene klussen in de provincie en kun je je eenvoudig aanmelden. De meeste klussen vinden plaats op zaterdag 4 november. Vrijdag 3 november staat in het teken van de Natuurwerkdag junior. Op deze dag gaan basisscholen aan de slag in de natuur.

Ook Het Groninger Landschap biedt een klus aan op 4 november. Dit jaar wordt er gewerkt bij de Klutenplas in Den Andel. Het broedeiland en de plas zelf worden klaar gemaakt voor het nieuwe seizoen. Er zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Klik hier voor een overzicht van alle klussen. 

Startmoment op 4 november

Op zaterdag 4 november geeft gedeputeerde Henk Emmens het startschot van de Natuurwerkdag bij Activiteitencentrum Lauwersnest in Lauwersoog. Samen met de bestuurders van Staatsbosbeheer en Landschapsbeheer Groningen zaagt hij een doorgang open naar het huttenspeelbos, waarna de vrijwilligers aan de slag gaan met het opknappen van dit bos en de natuurspeelplaats.

Landschapsbeheer Groningen

De Natuurwerkdag is een landelijk evenement, in Groningen organiseert Landschapsbeheer Groningen deze buitenwerkdag. Landschapsbeheer Groningen stimuleert en ondersteunt groen vrijwilligerswerk door de hele provincie Groningen.