Groninger Landschap blij met aankoop stuk oever aan het Leekstermeer

Gemeente Noordenveld heeft twee stukken oeverland aan de noordzijde van het Leekstermeer voor een symbolisch bedrag overgedragen aan Het Groninger Landschap

Het gaat om de gronden aan de oever van het Leekstermeer net binnen de provinciegrens van Groningen maar tot voor kort in Drentse handen. Door de overdracht komt dit kleine stukje Groningen weer in Groningse handen!

Deze aankopen sluiten aan op de bestaande eigendommen van Het Groninger Landschap en vallen binnen de grenzen van de Natuur Netwerk Nederland & Natura 2000 Leekstermeergebied. Bij een aaneengesloten gebied kan Het Groninger Landschap het beheer en monitoringswerk efficiënt uitvoeren. En dat komt ten goede aan onder ander de otter die de oevers van het Leekstermeer gebruikt om te jagen en te rusten.

Wethouder Henk Kosters: “Deze twee stukken oeverland liggen buiten het grondgebied van Noordenveld, dus is het logisch dat deze overgedragen worden. Het beheer is in goede handen van Het Groninger Landschap en komt de efficiëntie ten goede.”

Kennis maken?

Kennis maken met Het Groninger Landschap? Lees ons kwartaalblad Golden Raand.
Vraag ‘m nu gratis aan!


Bestel gratis