Familie Dijkhuis draagt boerderij in Hunzezone over aan Het Groninger Landschap

Euvelgunnerheem

Voor de boerderij zal een passende bestemming gezocht worden, waarbij er zo weinig mogelijk verandert aan de huidige uitstraling.

Haren, 18 december 2019 – Dit voorjaar overleed Thies Dijkhuis, ‘de laatste boer van Euvelgunne’. Hij liet zijn aandeel in de boerderij Euvelgunnerheem na aan Het Groninger Landschap. Teun en Fré Dijkhuis, broer en zus van Thies, hebben besloten om ook hun deel in het eigendom van de boerderij aan Het Groninger Landschap te schenken. De overdracht vond deze week plaats.

Het Groninger Landschap is onder de indruk van het gebaar van de familie Dijkhuis en het vertrouwen in onze stichting. We zullen ons inspannen om het levenswerk van de familie voort te zetten. Ook in de toekomst zal de Hunzezone beweid worden met Groninger blaarkoppen. Voor de boerderij zal een passende bestemming gezocht worden, waarbij er zo weinig mogelijk verandert aan de huidige uitstraling. Een ieder die het beheer van de Hunzezone en het behoud van de boerderij wil ondersteunen, kan een financiële bijdrage doen aan het Thies Dijkhuisfonds.