Het Groninger Landschap bouwt nieuw dierenverblijf op Hertenkamp van Landgoed Ennemaborg

Het Hertenkamp van Landgoed Ennemaborg in Midwolda heeft een nieuw dierenverblijf. In de komende periode leggen de vrijwilligers van het Hertenkamp samen met het groenteam van Het Groninger Landschap de laatste hand aan de nieuwe schuur. Daarna zullen de oude opstallen worden verwijderd en het terrein verder ingericht.

Het Hertenkamp
Het hertenkamp is in 1945 aangelegd op het terrein van Landgoed Ennemaborg. Vrijwilligers van de Vereniging Dorpsbelangen Midwolda dragen de dagelijkse zorg voor de dieren. Zij benaderden Het Groninger Landschap omdat ze wegens veroudering van de opstallen heel graag een nieuw dierenverblijf wilden.
Dick Otter, aanspreekpunt van de vrijwilligers van het Hertenkamp Ennemaborg: “Het is bijzonder dat we dit realiseren met zo veel vrijwilligers uit het dorp. We zetten met zijn allen flink de schouders eronder om het verblijf voor de winter klaar te krijgen.”
Het Groninger Landschap is blij met de samenwerking met Dorpsbelangen en alle steun die de vrijwilligers geven; dankzij hen is het mogelijk het Hertenkamp open te houden.

Het nieuwe dierenverblijf past wat betreft materiaal, kleurgebruik en sfeer bij de tegenovergelegen werkschuur. Het is zodanig op het terrein geplaatst dat er meer symmetrie ontstaat tussen de gebouwen: borg, werkschuur, koetshuis en dierenverblijf.

Landgoed Ennemaborg in Midwolda
De eeuwenoude Ennemaborg in Midwolda is één van de pronkstukken van Het Groninger Landschap.
Toen Het Groninger Landschap de borg, het koetshuis, de werkschuur, het hertenkamp en het landgoed met vijf boerderijen in 1965 in bezit kreeg, waren borg en park sterk verwaarloosd. De borg is geheel gerestaureerd en het park is grotendeels in de achttiende-eeuwse barokstijl teruggebracht.