Helden op grutto-sokken

Grutto Design, een bedrijf gespecialiseerd in sokken voor fietsfanaten, heeft een wel hele speciale sok ontwikkeld: de Groninger-sok!

Jij een paar mooie sokken, de grutto een beter leven. Dát is het idee achter Grutto Design. De webshop voor wielerfanaten vraagt aandacht voor de afnemende populatie van de grutto, onze Nationale Vogel. Elk jaar doneert het jonge bedrijf 1% van de totale jaaromzet aan een stichting die zich inzet voor het behoud van de vogel. In 2022 ontving Het Groninger Landschap deze fantastische donatie.

Groninger-sok

En dit jaar lanceert Grutto Design zelfs een speciale Groninger-sok! Van de verkoop ontvangen wij de volledige winst. De sok is geïnspireerd op de vlag van Groningen en bedoeld voor dagelijks gebruik. Ben jij ook een held op grutto-sokken? Je vindt de sok hier.

Voedsel voor jong en oud

Natuurlijk komen beide donaties van Grutto Design geheel ten goede aan de bescherming van grutto’s in Groningen: we gebruiken het geld voor het verbeteren van het voedselaanbod voor grutto’s in het Reitdiep. Zo leggen we in het weidevogelkerngebied Paddepoel een greppel plas-dras aan. Hier kunnen straks de donzige grutto kuikens goed hun kostje bij elkaar scharrelen. En dat is hard nodig, want pullen (zo worden grutto kuikens ook wel genoemd) hebben per dag tussen de 800 en 5000 prooidiertjes nodig om te overleven.

Wil je meer weten over weidevogels in het Reitdiep? Bekijk dan hier aflevering twee van de online serie Parels van Het Groninger Landschap.