Het Groninger Landschap eigenaar van molenaarshuisje Westerwijtwerd

Het Groninger Landschap eigenaar van molenaarshuisje Westerwijtwerd

Het Groninger Landschap is sinds vandaag eigenaar van de molenaarswoning van molen Zeldenrust in Westerwijtwerd. Het eigendom is overgenomen van de NAM. De molen zelf was al eerder in bezit van de stichting. Molen en molenaarswoning hebben allebei de status van rijksmonument. Het Groninger Landschap is blij dat dit ensemble nu weer herenigd is.

De molenaarswoning staat al geruime tijd leeg in afwachting van versterking van de fundering van de molen. Verzakking van de molen vormde een veiligheidsrisico voor de woning. Uiteindelijk is er voor gekozen om de fundering van de molen met een speciale beton- en ijzerconstructie te versterken.

Nu zowel molen als molenaarshuisje in bezit van Het Groninger Landschap zijn ligt de weg vrij om te starten met de werkzaamheden. Naar verwachting neemt het bedrijf Bresser in het voorjaar van 2020 de uitvoering van de versterking van de molen ter hand. De molen wordt na renovatie weer opengesteld voor publiek. Na versterking van de molen wordt de molenaarswoning ingericht als vakantiewoning.

Molen Zeldenrust en molenaarshuisje Westerwijtwerd