Houtsnede zeearend

Zeearend

Exclusieve houtsnede overhandigd aan donateurs Crowdfunding Rust voor de Zeearend

Het Groninger Landschap heeft een aantal donateurs van het project Rust voor de Zeearend in de stromende regen in het zonnetje gezet. Na een rondleiding in het Hunzedal door natuurbeheerder Michel Krol, overhandigde kunstenaar Erik van Ommen de donateurs een exclusieve houtsnede van de zeearend en zijn nieuwste boek Poldervogels. De crowdfunding is succesvol van start gegaan: inmiddels is 20% van het benodigde bedrag gedoneerd.

Rondleiding in de stromende regen
In de stromende regen, met zicht op het leefgebied van de zeearend, vertelde Michel Krol gepassioneerd over de zeearend die een broedpoging doet in het Hunzedal. Ook kunstenaar Erik van Ommen, zelf een groot vogelliefhebber, was daarbij aanwezig. Van Ommen heeft belangeloos een speciaal vervaardigde houtsnede van de Zeearend beschikbaar gesteld. Deze exclusieve houtsnede, gedrukt op Japans papier, wordt alleen uitgereikt aan de donateurs die 150 euro of meer gaven voor deze crowdfunding actie.

Noodzaak toezicht
Het feit dat er zeearenden broeden is een prachtige bekroning van het werk dat afgelopen jaren is verzet om de natuur rond het Zuidlaardermeer te versterken. Het Groninger Landschap heeft net als vorig jaar maatregelen getroffen om verstoring van de zeearenden te voorkomen. Rond het nest zijn beveiligingscamera’s geplaatst die dag en nacht elke ongewenste bezoeker detecteren. Daarnaast zijn er permanent handhavers in het gebied aanwezig. Michel Krol: “We zien ons genoodzaakt om toezicht en handhaving in te zetten, aangezien de zeearend juist in het broedseizoen erg verstoringsgevoelig is. Eén persoon die te dicht bij het nest komt, kan de zeearenden van hun broedplek verjagen.”

Steun Rust voor de Zeearend
De crowdfunding is goed van start gegaan, maar we kunnen alle steun gebruiken om de zeearenden in alle rust te laten broeden. Doneren kan via: groningerlandschap.nl/zeearend . De crowdfundingactie loopt nog t/m mei 2018.

Houtsnede zeearend overhandiging Houtsnede zeearend overhandiging foto gemaakt door Guido Paulusma