Hunzecafé – inspiratieavond over ‘Groningen Stad aan de Hunze’

Het Hunzecafé is de eerste in een serie verdiepingsprogramma’s over projecten van Het Groninger Landschap. Het Hunzecafé is bedoeld voor een breed publiek van geïnteresseerden in een groene(re) Stad.

Groningen Stad aan de Hunze
Op woensdag 19 juni a.s. organiseert Het Groninger Landschap een inspiratieavond over het project Groningen Stad aan de Hunze: over hoe de rivier de Hunze weer een plek in het Groninger straatbeeld kan krijgen. Met stromend water, flora en fauna, woongenot en zelfs klimaatadaptatie kan de Hunze een impuls geven aan de verduurzaming van de stad.

Salamander, Lettelberterpetten, waterbeestjes, natuur

Groene vergezichten
Tijdens deze inspiratieavond vertellen natuurbeheerder Jan Beekman, kwartiermaker Rob Reintsema en directeur Marco Glastra over concrete vorderingen, uitstaande plannen en groene vergezichten voor Groningen Stad aan de Hunze. Als gasten schuiven aan filmmaker Tom Tieman, bekend van de documentaire ‘De laatste boer van Euvelgunne’ en Wicher Kerkmeijer, conservator van het Noordelijk Scheepvaartmuseum.

Documentaire en Hunze-quiz
Er wordt niet alleen maar gepraat, ook de bovengenoemde documentaire over de onlangs overleden Thies Dijkhuis, de redder van de Hunzezone, wordt vertoond; er is een heuse Hunze-quiz en uiteraard een drankje in het café met het mooiste uitzicht van Groningen: De bovenkamer van Groningen, gevestigd in de oude watertoren aan het Noorderplantsoen.

Thies Dijkhuis - laatste boer van Euvelgunne

Praktische info
Locatie: De Bovenkamer van Groningen, Noorderbinnensingel 14, Groningen
Aanvang 19.30u (deuren open vanaf 19.00)
Einde circa 22.00

Tickets kosten € 5,00 of € 3,50 voor donateurs van Het Groninger Landschap.