Inrichting wierdebegraafplaats Wierum van start

Deze week is gestart met de inrichting van de wierdebegraafplaats in Wierum. In opdracht van eigenaar Het Groninger Landschap wordt door Groenvoorziening A.J. van der Werf uit Bedum een pad aangelegd en ruimte gemaakt voor een entree- en ontvangstplek. Langs de Paddepoelsterweg naast de begraafplaats komt een tiental parkeerplaatsen.

De wierdebegraafplaats is ruim een hectare groot en bevindt zich op het gedeelte van de wierde dat is opgehoogd met grond van elders. De wierdebegraafplaats biedt ruimte voor 250 natuurgraven en zal als bloemrijk grasland worden beheerd.

Wierde Wierum ligt net boven de stad Groningen in het Reitdiep-gebied. In de dertiende eeuw werd hier een kerk gebouwd met daarbij een kerkhof. Na de afbraak van de kerk in 1829, bleef de begraafplaats aanwezig. Deze begraafplaats is eigendom van de Hervormde gemeente Dorkwerd. De wierdebegraafplaats is direct gelegen naast de oude begraafplaats.

Het Groninger Landschap is eigenaar en beheerder van de wierdebegraafplaats. Algemeen Belang | Dela neemt de uitvoerende werkzaamheden rond de begrafenissen voor haar rekening. Informatie over de wierdebegraafplaats is te vinden op de website www.wierdebegraafplaats.nl. Beschermers van Het Groninger Landschap hebben de mogelijkheid gekregen om met voorrang een graf te reserveren. Vanaf 1 september aanstaande is het voor iedereen mogelijk om een graf te reserveren.

De inrichtingswerkzaamheden zullen enkele weken in beslag nemen. Naar verwachting wordt de wierdebegraafplaats in oktober 2019 in gebruik genomen.

Werkzaamheden wierdebegraafplaats Wierum